Elektricien Ede – Timmer Installaties is uw specialist

VL wonen

Het is raadzaam een elektricien Ede in te schakelen als er werkzaamheden en reparaties aan de elektrische installatie of zelfs aan elektrische apparaten moeten worden uitgevoerd. De reden hiervan is dat hier sprake is van een verhoogd risicopotentieel. Leken zijn zich hier niet altijd bewust van. Dit geldt ook voor zogenaamd eenvoudige taken zoals het vervangen van een stopcontact, maar ook het aansluiten van een lamp aan het plafond of de muur.

Elektricien Ede – Timmer Installaties staat voor u klaar

Het leggen van elektrische leidingen en de installatie van verdelers en stopcontacten moet worden overgelaten aan een specialist zoals een elektricien Ede. Het risico op een elektrisch ongeval is te groot als een installatiefout tot een elektrische schok leidt. Wat zou een modern huishouden zijn zonder elektrische installaties? Niet functioneel! Het opzetten van elektrische installaties vereist een grondige kennis van de basisprincipes van de elektrotechniek. Een ervaren elektricien sluit de elektrische circuits professioneel aan en zorgt ervoor dat de elektrische installatie volgens de voorschriften en naar wens werkt. Timmer Installaties staat voor u klaar.

Een stopcontact vervangen?

Als de afdekking van het stopcontact hinderlijk is bij het behangen, zullen de meeste mensen waarschijnlijk naar een schroevendraaier grijpen en deze verwijderen. De meeste doe-het-zelvers vervangen ook versleten lichtschakelaars door een nieuw model. Waarom niet? De reserveonderdelen zijn immers te koop bij de bouwmarkt. Maar zo eenvoudig is het niet. En bovendien is het gevaarlijk.

Wat gebeurt er als je het zelf doet?

Geen enkele doe-het-zelver wordt bedreigd met een boete als hij zelf een stopcontact, een lichtschakelaar of een lamp installeert, want niemand zal de “overtreding” bestraffen. Als de schade echter wordt veroorzaakt door een fout van een leek, moet u er rekening mee houden dat de verzekeringsmaatschappij bij schade niet zal betalen.

Woont u gehuurd?

Huurders moeten de verhuurder raadplegen als zij grote werkzaamheden aan de elektrische installatie laten uitvoeren. Huurders hebben de goedkeuring van de verhuurder nodig als de beoogde elektrische werkzaamheden een structurele verandering inhouden, bijvoorbeeld als er leidingen in de muren moeten worden gelegd. Voor een eenvoudige vervanging van de schakelaar is geen toestemming van de verhuurder nodig.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten