Slapen

VL wonen

Slapen

Het belang van goede nachtrust is niet nieuw. Toch slaapt nog lang niet heel Nederland op een top bed. Waarom niet? Immers het Gross van de mensen gelooft in het belang van goed slapen. Goede nachtrust op goed materiaal is belangrijk voor de gezondheid van de mens. Heden ten dage is een goed matras allang niet meer het enige dat belangrijk is. Tegenwoordig slapen veel mensen op een zogenoemde Boxspring. Dit type bed is lang niet altijd populair geweest.

Bedden door de jaren heen

Verschillende typen bedden hebben in de loop der jaren reeds de populariteitslijst aangevoerd. Denk hierbij aan bedden met een spiraal bodem lattenbodems. Beweegbare lattenbodems en natuurlijk niet te vergeten het waterbed. Dan zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende matrassen ontwikkeld. Zoals latex, schuim, traag schuim. De matrassen ontwikkeld door NASA. Ook de ombouws van de bedden waren waanzinnig populair, laag en stijlvol ontworpen. Tegenwoordig zijn er bedden veel hoger en zonder ombouw. Er is nogal veel veranderd op het gebied van slapen. Dat zelfde geld voor dekens kussens. Zo zijn er seizoensdekbedden van allerlei materialen waarbij dons nu weer populair is. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het elektrische deken.

Merken

Er zijn veel merken in de bedden markt. Hieronder een aantal op een rij.

Hästens

Het bedrijf begon als maker van paardenzadels in 1852. Dit is nog steeds te zien in het logo. Het is een familiebedrijf dat begin 1900 is over gegaan op maken van bedden, hetgeen ze zich nu ook primair op richten. Van 1962 zijn ze hofleverancier van de Zweedse koninklijke familie.

Auping

Auping is een Nederlands bedrijf opgericht door de smid Auping uit Deventer. Voor de gezondheidzorg maakte hij bedden. Hij ontwikkelde ze niet van stro maar maakte voor het eerst gebruik van gevlochten staaldraden. Deze ontwikkelde hij steeds verder. Auping is een van de laatste familiebedrijven in Deventer en omstreken en heeft ook het predicaat koninklijk. Deze ontving het bedrijf in 1988 tijdens het 100 jarig bestaan.

Avek

Roelf Kok richtte in 1927 het bedrijf Avek op in het Friese Surhuisterveen. Zij zijn specialist in boxsprings. De Original die het bedrijf al sinds 1927 maakt is opgedeeld in vijf comfortzones. Het lichaam wordt op die manier juist ondersteund.

Bedden Assen

In 100 jaar is er veel veranderd op het gebied van slapen. Niet alleen het materiaal is veranderd maar ook de hoeveelheid slaap en de grote van de bedden. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de ruimte van de gebruikers. Wat niet is veranderd zijn de leveranciers. Zij bieden al jaren lang goede services. Komen ook eens kijken naar de beste bedden leverancier in Drenthe!

http://www.homanslapen.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten