Meubilair 101: Kopen en zorgen voor je woninginrichting

Winkelen voor meubels is geen gemakkelijke opgave. Niet alleen is het aanbod enorm, je moet vaak naar meerdere winkels gaan om te vinden wat je nodig hebt. De winkels zelf variëren in kwaliteit, en er zijn ook plaatsen waar je tweedehands meubels kunt kopen. Om je voor te bereiden op je avontuur, lees de onderstaande tips.

Koop nooit een groot meubelstuk zonder het eerst op te meten. Als je weet waar je het zult laten zien, moet je ervoor zorgen dat het daar past! Neem een meetlint mee als je een meubelstuk koopt en weet van tevoren met welke ruimtelijke beperkingen je werkt. Als je ooit in de knel zit, bel dan naar huis en laat iemand je de specificaties geven.

Denk na over waar je een meubelstuk gaat plaatsen waar je boodschappen voor doet. Als het in de buurt komt van een verwarming of een soort ventilatie, dan zijn houten meubels geen goede keuze. Droge warmte betekent dat het hout na verloop van tijd uitdroogt en krimpt, waardoor er scheurtjes ontstaan. Als je dat moet, compenseer dan met een luchtbevochtiger in drogere maanden. Je wilt een vochtgehalte van ongeveer 40 procent.

Zoek bij de aankoop van een nieuwe eettafel en stoelen naar massief hout. Met deze stukken kun je de tafel en stoelen laten veredelen als er krassen op komen. Als je je geen massief hout kunt veroorloven, koop dan een tafelmat of een tafelkleed om de afwerking van je tafel te beschermen.

Grote meubelstukken

Als je van plan bent om een aantal grote meubelstukken te kopen, zorg er dan voor dat je voorwerpen kiest die bij je familie en levensstijl passen. Een mooie witte suède bank kan een uitstekende keuze zijn voor een vrijgezel of een stel zonder kinderen. Dit is misschien geen goede keuze voor mensen met kinderen of huisdieren. Een morsing kan de stof verpesten of een huisdier dat erop springt kan de kussens scheuren.

Zorg ervoor dat het meubilair werkt voordat je het koopt. Veel mensen testen het meubilair niet en als ze het thuis krijgen is het kapot en werkt het niet. Sommige meubelzaken kunnen het moeilijker maken om een ruil te krijgen. Zo kunnen shutters op maat ontzettend handig zijn. Je kunt je ramen laten opmeten door Fractions.

Weet wat het retourbeleid en de garantie zijn voor elk meubel dat je wilt kopen. Zelfs als je helemaal verliefd bent op het meubel, moet je weten welke opties je hebt als er problemen zijn. Als het een “as is”-aankoop is, maak dan vooraf extra huiswerk om te weten dat het meubelstuk het juiste is voor jou.

Als je meerdere meubelstukken nodig hebt, kijk dan voor pakketaanbiedingen. Je zult merken dat een winkel je vaak een veel betere prijs geeft voor het kopen van veel meubels. Als er geen aanbiedingen worden gepost, deel dan zeker met je verkoper dat je veel meubels wilt hebben en vraag of hij of zij je een aanbieding kan doen.

Doe wat metingen voordat je gaat winkelen. Als je een bank kiest die nauwelijks in je woonkamer past, heb je een probleem. Zorg dat je een aantal maten van je woonruimte hebt, zodat je goed kunt inschatten of een meubelstuk comfortabel in je huis kan passen.

Als je besluit om tweedehands meubels te kopen, laat je dan niet afschrikken door kleine krasjes. Meestal kunnen deze kleine krasjes gemakkelijk worden verholpen vanuit het comfort van je eigen huis. Het zal veel goedkoper zijn om deze kleine gebreken zelf te repareren dan om helemaal nieuwe meubels aan te schaffen.

Nu je alle bovenstaande informatie hebt gelezen, ben je klaar om te gaan winkelen. Je hebt het gereedschap dat je nodig hebt om te slagen, maar het is aan jou om het te gebruiken. Ga naar buiten, ga er naartoe en alle stukken die je nodig hebt zijn in een handomdraai binnen handbereik.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten