Met welke zaken moet je rekening houden bij een verhuizing?

Overweeg je om op korte termijn te verhuizen? Dan kan dit verschillende redenen hebben. Zo is de huidige woning misschien te klein geworden als gevolg van gezinsuitbreiding. Het omgekeerde kan ook het geval zijn. Indien jouw kinderen het huis uit zijn, is de woning mogelijk wel veel te groot. Er kunnen echter ook financiële redenen ten grondslag liggen aan een verhuizing. Indien je inderdaad gaat verhuizen, moet je met heel wat zaken rekening houden. Uit ervaring weten wij dat veel mensen dit niet doen. Dit komt vaak omdat zij niet weten hoe ze een verhuizing aan moeten vliegen. Dit zorgt vaak voor problemen. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten. Daarom vertellen we hier met welke zaken je rekening moet houden bij een verhuizing.

Kun je direct over?

Heb je jouw woning verkocht? Dan is het ideaal wanneer je direct in het nieuwe huis kunt. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Zo wil de verkopende partij mogelijk tot een bepaalde datum hebben om iets anders te vinden. Je kunt in dat geval dus niet direct over. Het kan echter ook zijn dat je jouw huis al uit moet omdat deze verkocht is maar nog niets nieuws gevonden hebt. In beide gevallen moet je op zoek naar een tijdelijke woonruimte. Sommige mensen kiezen ervoor om tijdelijk bij familie of vrienden in te trekken. Je kunt echter ook een woning huren voor een bepaalde termijn. Zorg dat je dit soort zaken allemaal tijdig regelt. Zodoende voorkom je dat je met een probleem komt te zitten na de verkoop van jouw huis.

Zijn er genoeg helpende handjes?

In het geval van een verhuizing moet een woning van top tot teen leeg getrokken worden. Hier gaat vaak veel meer tijd in zitten dan menig Nederlander denkt. Het gaat immers niet alleen om de grote spullen. Nee, want naast de meubels moet je ook servies en allerlei andere zaken verhuizen. Deze spullen moet je allemaal in dozen pakken en dat neemt flink wat tijd in beslag. Daarom raden wij je ook niet aan een verhuizing helemaal zelf te regelen. Nee, zorg er altijd voor dat er genoeg helpende handjes aanwezig zijn. Doe eerst een beroep op vrienden en familie. Kunnen zij helaas niet? Richt je dan tot Verhuisbedrijf Gelderland. Zij beschikken over genoeg medewerkers om de klus snel te klaren. Bovendien hoef je zo niet bang te zijn voor schade. Een erkend verhuisbedrijf gaat namelijk voorzichtig te werk, waardoor de kans op kapotte spullen tijdens een verhuizing minimaal is.

Geef een verhuizing door

Indien je verhuist, krijg je een ander adres. Dit moet je doorgeven aan verschillende partijen. Dit lijkt logisch, maar uit ervaring weten wij dat er veel mensen zijn die dit vergeten. Waarschijnlijk laat je jouw vrienden, familie en kennissen weten dat je verhuisd bent. Denk echter ook aan de instanties waarbij je bent aangesloten en de bedrijven waarbij je een contract hebt afgesloten. Indien je de wijziging niet doorgeeft, ontvang je de post op jouw oude adres. Hierdoor kan het maar zo zijn dat je een rekening niet krijgt. Hier heeft een instantie of bedrijf echter geen boodschap aan. Wordt de betalingstermijn overschreden? Dan komt er nog een boete overheen. In het ergste geval staat er straks zelfs een deurwaarder bij jou op de stoep. Zorg er dus voor dat je een verhuizing tijdig doorgeeft aan de verschillende partijen.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten