Vier tips om je tuin tijdloos te maken

Het verbouwen van een tuin is ontzettend veel werk. Je zit er dan ook niet op te wachten om dit eens in de paar jaar te doen. Dit kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jaren vooruit te kunnen met jouw tuin. Het is in dat geval wel zaak om je tuin tijdloos te maken. In dat geval kun je namelijk moeiteloos tientallen jaren genieten van jouw tuin zonder dat je er grote aanpassingen aan hoeft te doen. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij hun tuin tijdloos maken. Ga je jouw tuin binnenkort ook onder handen nemen en wil je deze tijdloos maken? Wij geven je hier vier tips om dit voor elkaar te krijgen!

1. Grote tegels in plaats van kleine klinkers

Heb je niet bepaald groene vingers? Dan wil je waarschijnlijk niet al te veel bloemen en planten in jouw tuin. Hoe minder groen je in jouw tuin hebt, des te minder onderhoud je hoeft te verrichten. Met behulp van bestrating los je dit probleem betrekkelijk eenvoudig op. Om jouw tuin tijdloos te maken, kies je voor grote tegels in plaats van kleine klinkers. Grote tegels zijn inmiddels al een trend en dat zal de komende jaren ook nog zo blijven. Bovendien hoef je met grote tegels minder onkruid te wieden.

2. Bestraat jouw tuin niet volledig

Het is je vast opgevallen dat we de laatste jaren met steeds hevigere regenbuien te maken krijgen. Dit zal ook de komende jaren nog aanhouden. Om jouw tuin toekomstbestendig te maken, raden wij je daarom aan niet alleen maar voor bestrating te kiezen. Waarom niet? Omdat het water minder makkelijk afgevoerd wordt bij volledige bestrating. Het water moet dan immers via het riool afgevoerd worden en dat is bij een hoosbui lastig. Indien er groen aanwezig is in jouw tuin, wordt het water direct opgenomen in de grond. De kans op wateroverlast in jouw tuin is hierdoor een stuk kleiner.

3. Kies voor vaste planten

Voor het inrichten van jouw tuin heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Kijk alleen al eens naar de verschillende bloemen en planten die we kennen. Er zijn genoeg mensen die hun tuin ieder jaar (gedeeltelijk) voorzien van nieuwe bloemen en planten. Op deze manier houden zij kleur en variatie in hun tuin. Wil je dit ook, maar heb je geen zin in al het werk dat hierbij komt kijken? Kies dan voor vaste planten. Dit zijn planten die jaarlijks  opnieuw bloeien. Je hoeft zo dus niet of nauwelijks iets aan jouw tuin te doen. Vaste planten zijn dan ook ideaal voor een toekomstbestendige tuin.

4. Plaats een overkapping

Indien je een tuin hebt, wil je hier natuurlijk ook lekker kunnen zitten wanneer het mooi weer is. Dit kan door een terras te realiseren. Het nadeel van zo’n terras is dat je regelmatig onkruid tussen de bestrating moet verwijderen. Bovendien is het maar de vraag of je het terras over een aantal jaar nog steeds mooi vindt. Wil je de zekerheid hebben dat je ook over een aantal jaar nog steeds met veel plezier in jouw tuin gaat zitten? Kies dan voor een overkapping. Veel mensen denken dat dit behoorlijk wat geld kost. Dit kan inderdaad, maar het hoeft niet. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een toekomstbestendige tuin? Kies dan voor een eenvoudige pergola. Deze is aanzienlijk goedkoper, maar je kunt er minimaal net zo lang van genieten dan van een overkapping. Ben je jouw overkapping of pergola toch al snel zat? Probeer deze dan eens leuk aan te kleden. Dit kan met planten, maar ook met allerlei accessoires. Zo is jouw klaar dus echt klaar voor de toekomst!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten