Jacuzzi tegen alledaagse spanning

VL wonen

Een een tijd van toenemende onzekerheid komen gevoelens van stress en spanningen meer en meer voor. Volgens ons woordenboek staat stress voor psychische spanning. Op internet wordt stress omschreven als een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op prikkels van buitenaf. Het stressfenomeen is zelfs een van de belangrijkste redenen waardoor ons lichaam aftakelt. Langdurige stress verstoort onder meer onze hormoon huishouding en afweersysteem. Dit kan weer leiden tot de ontwikkeling van allerlei klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, burn-out,  ontstekingen en zelfs allerlei ernstige aandoeningen. Al deze uitingen van spanning moeten we zo goed mogelijk dienen te voorkomen uiteraard. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld te gaan sporten maar ook doorbewuster te gaan ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door een regelmatig bezoekje aan de sauna of uzelf laten verwennen tijdens een dagje wellnesscenter. Het probleem is echter, wanneer hebben of maken we hier tijd voor. Juist in deze drukke samenleving, waar men zowel op werkgebied als op sociaal gebied veel van de mens vraagt, is het moeilijk om op pad te gaan voor ontspanning.

Een jacuzzi of bubbelbad is dan een ultiem product voor uw welzijn, met zeer effectieve effecten op de gezondheid. En dan hebben we het niet over een bubbelbad zoals die te vinden is bij een vakantieresort, nee we hebben het dan over een daadwerkelijke spa voor in de tuin. De naam Jacuzzi is officieel een merknaam en afgeleid van de gelijknamige familie Jacuzzi (de bedenkers van de eerste bubbelbad modellen). Toch is het in de volksmond een algemene benaming voor een bubbelbad ofwel bad met bubbels en massagestralers. 

Dat een Jacuzzi zoveel te bieden heeft voor uw welzijn en gezondheid heeft te maken met een aantal dingen. Allereerst de temperatuur van het water, dat gemiddeld zo rond de 38 graden ligt. Vooral tijdens de koudere dagen zorgt het temperatuursverschil van het water en de buitentemperatuur voor een weldadig effect op uw lichaam. DIt is te vergelijken met de effecten van de welbekende dompelbaden, alleen is het in een Jacuzzi fijner vertoeven. Ook het natuurlijke drijfvermogen dat u in het water van Jacuzzi’s ervaart is helend. Dit zit hem dan met name in de vermindering van druk op het lichaam. Pijnlijke spieren en gewrichten, zoals mensen met reumatische aandoeningen hebben, worden sterk verminderd. Het is dan ook niets voor niets dan artsen mensen met reumatische pijn, rugklachten of symptomen van suikerziekte aanraden eens in een jacuzzi bad te stappen.

Ook zorgt het warme water van het bubbelbad ervoor dat de circulatie van het bloed wordt versneld. Uw bloedvaten worden verwijd waardoor afvalstoffen beter worden afgebroken. Dit zorgt er dan vervolgens weer voor dat uw spieren en weefsel sneller herstellen van bijv. blessures. Veel professionele sportorganisaties weten van deze resultaten af. Voetbalclubs als Ajax en Feyenoord hebben dan ook een jacuzzi voor de spelers in de kleedkamer staan.

Dat een Jacuzzi positieve effecten heeft op de gezondheid mogen duidelijk zijn. Uw gezondheid is het belangrijkste dat er is. En hier behoort ook uw psyschische gezondheid toe. Herkent u zichzelf in het bovenstaande verhaal, wie weet is een eigen jacuzzi kopen voor bij u thuis dan wel iets voor u.

https://www.sunspabenelux.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten