Kinderlampen zijn vrolijke lampen

Lampen zijn sfeermakers van elke ruimte, kinderkamers moeten goed verlicht zijn, want kinderen zullen hier veel tijd doorbrengen. Spelen met vriendjes, boekjes lezen, of gewoon even tot zichzelf komen. Voordat er kinderlampen aangeschaft worden, zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspunten waarop gelet moet worden, want niet elke lamp is geschikt voor in de kinderkamer.

Kinderlampen voor de oudere kinderen

Een leeslamp mag niet ontbreken. Bekijk op kamerlampen.nl alle lampen voor de kinderkamer, lezen stimuleert de ontwikkeling van kinderen, en als kinderen gestimuleerd worden met een sfeervolle vrolijke kinderlamp naast de voorleesstoel, zullen ze gegarandeerd aan het lezen gaan. Ook een lampje naast het bed dat de kinderen ’s nachts zelf aan kunnen zetten als ze naar het toilet moeten mag niet ontbreken. Door hier een klein lampje voor te gebruiken wordt er net genoeg licht geproduceerd om de weg naar de toilet te vinden, maar niet teveel zodat de kinderen niet meer in slaap kunnen komen door het felle licht. Vervolgens kan je als afwerking kiezen voor sfeerverlichting in allerlei vormen: lampionnen, vliegtuigen, auto’s, sterren, of dieren. Sfeerverlichting is aan te passen aan de stijl van de kamer en het kind.

Kinderlampen voor in de babykamer

Ook voor de allerkleinste baby’s is goede verlichting aanbevolen in de kamer. ’S nachts wordt er nog weleens een nachtvoeding aangeboden, of een schone luier. Hiervoor kan het beste een lamp met een dimmer gebruikt worden, zodat het licht ’s nachts zeer licht aangezet kan worden, en het dag- nachtritme van de baby niet verstoord wordt, maar de ouders wel de juiste zorg kunnen bieden.

Welke stijl kies je

De mogelijkheden wat betreft lampen voor een kinderkamer zijn enorm, je kan gaan voor felle kleuren die op elkaar afgestemd worden, dit geeft een vrolijk geheel in de kinderkamer en kan zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden. Voor meiden kan er gekozen worden voor een sfeervolle, en stijlvolle kamer met glitters, en swarovski. Elk meisje droomt ervan om een prinses te zijn, en zo zullen ze zich voelen met bijpassende lampen. Naast glitters en swarovski zijn plafondlampen met plaatjes van dieren erop erg geliefd bij meiden, daarnaast kan je de kamer verder aankleden door het gebruik van wandlampen, een bureaulamp, en staande lampen. De jongens zullen eerder voor stoere verlichting kiezen. Legergroen, rood, en blauw zijn kleuren waar je zo mee kan starten. Kies voor een kinderlamp in de vorm van een auto, of vliegtuigen en je kleine stoere jongen zou zich helemaal op zijn gemak voelen. Voor jongens zijn teveel details niet nodig, maar als er gezorgd wordt voor een goed verlichte kamer dan ben je al snel klaar.

Welke veiligheidseisen moeten gehandhaafd worden

Zowel de plafondlamp, de wandlamp, als de staande lamp moeten allemaal voldoen aan hoge veiligheidseisen. En ze dienen betrouwbaar te zijn in de bediening. Op de kinderkamer moet voorkomen worden dat kinderen in de verleiding komen om te gaan trekken aan stekkers, of dat ze zelf proberen om de stekker in het stopcontact te doen, hiervoor is een beveiliging in de stopcontacten aanbevolen. Deze beveiliging in de vorm van een kunststof klepje wat in de contact doos bevestigd wordt, voorkomt dat kinderen zelfstandig stekkers, en andere voorwerpen erin kunnen steken. Beveiliging van stopcontacten is tot ongeveer zeven jaar nodig. Deze beveiliging klepjes zijn verkrijgbaar in doe het zelf zaken. Ook de bediening van de armaturen moeten veilig zijn, en zowel door de kinderen, vanaf een bepaalde leeftijd, als voor de ouders veilig te bedienen zijn. Naast de veiligheid moet ook rekening gehouden worden met de warmte die lampen kunnen produceren, en zelfs tot brandwonden kunnen leiden bij huidcontact en intensief gebruik. Er zijn speciale kinderlampen die niet gloeiend heet worden. Kabels moeten zorgvuldig weggewerkt worden, zodat kinderen er niet over kunnen struikelen. Bij voorkeur wordt gekozen om de kinder lampen vast te maken aan de muur, en niet te kiezen voor losstaande bureaulampen.

http://www.directlampen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten