Geldzorgen

VL wonen

Geldzorgen is niet alleen slecht voor je portemonnee maar ook slecht voor je gezondheid.

Geldzorgen is naast slecht voor je portemonnee ook slecht voor je gezondheid. Het leidt tot stress waardoor je slechter slaapt en minder goed presteert in het dagelijks leven zoals werk en studie. Een behoorlijk aantal mensen loopt jaarlijks tegen een burn-out aan als gevolg van stress. Niet zelden veroorzaakt door geldzorgen.

Geldzorgen, wat kan ik daar aan doen?

Voel je slecht vanwege je financiële situatie. Ga dan niet bij de bakken neerzitten maar maak een nieuwe start. Verander nog vandaag. Weglopen is geen optie zorg nog dat je vandaag weer financieel gezond wordt.

Geld is een belangrijk gereedschap. Het stelt je instaat om je eigen leven in te richten op de manier zoals jij het wilt. Geld zorgt voor onafhankelijkheid die mensen een bepaalde status geeft waardoor ze aanzien krijgen in de samenleving. Dit maakt dat geld gereedschap is dat psychologisch een belangrijk aandeel heeft in de wijze waarop mensen leven.

Focus je uitgaven

Niet alle uitgaven zijn zinvol. Focus daarom je uitgaven. Mensen kopen in een opwelling allerlei spullen waardoor ze zich goed voelen. Focus je niet op het geld maar op je uitgaven. Gebruik alleen geld voor uitgaven die van belang zijn. Voor al het overige geld heb je geen bestemming nodig. Dat kan later ook nog.

Vrijheidsbuffer

Maak je vrijheidsbuffer zo groot mogelijk. Met een kleine vrijheidsbuffer ben je behoorlijk kwetsbaar. Mocht je plotseling als gevolg van een issue geld nodig zijn dan heb je een probleem. Door je vrijheidsbuffer zo groot mogelijk te maken verklein je je geldzorgen en zal je, je beter voelen. Dit zorgt voor minder stress. Uiteindelijk zal je beter presteren dit heeft vaak een positieve werking op je inkomstenstroom.

Structuur

Zorg voor structuur in je uitgaven patroon en maak inzichtelijk waar je geld naar toe gaat. Dit geeft je een goed inzicht in hoe je er financieel voor staat. Maar denk ook naar over je persoonlijk ideeën. Wat wil je bereiken in de toekomst en passen mijn financiën daarbij. Met een goede structuur en inzicht maak je dromen waar die voorheen wellicht onmogelijk leken. 

Financiële flexibiliteit

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk vaste lasten hebt. Daardoor blijf financieel flexibel. Je kunt eigen keuzes blijven maken met geld dat nog voorhanden is. Zorg dus voor zo min mogelijk financiële last. Kijk ook regelmatig naar je abonnementen, verzekeringen en financieringen. Check voor meer info

https://www.oostra-partners.nl/administratiekantoor-assen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten