Wonen in een appartement

Eerste hulp bij mollen in de tuin!

Mollen in de tuin zijn echt de grootste nachtmerrie van iedere tuinliefhebber. Wanneer je iedere dag enorm veel tijd in jouw tuintje doorbrengt, dan wil je natuurlijk niet dat dit kleine beestje de boel komt verstoren. Mollen zijn bedrieglijk snel en kunnen veel schade aanrichten. Toch zien ze er op het eerste gezicht juist zeer onschuldig en zelfs schattig uit. Hoeveel schade kan zo’n klein en lief beestje nou echt veroorzaken? 

Het antwoord zal je verbazen. Want hoewel ze het zeker niet opzettelijk doen, kunnen hun enorme gangenstelsels de tuin zeer negatief beïnvloeden. Zelfs tot het punt dat de gehele grond verzakt. Soms komt het zelfs voor dat elektriciteitskabels beschadigd raken. Allemaal dingen die je zeker wilt voorkomen. Maar hoe pak je dat precies aan? 

Carbid gebruiken

Een mol graaft met een snelheid van soms wel 4 meter tunnel per uur. Daar is gewoon niet tegenop te werken. Daarom is het belangrijk dat het probleem zo snel en efficiënt mogelijk wordt aangepakt. Tegenwoordig wordt hier vaak carbid voor gebruikt. Carbid is met name bekend geworden door het zogenaamde carbidschieten wat in veel regio’s tijdens de jaarwisseling wordt gedaan. Met een melkbus van 30 liter en een handje carbid kan je zelf een spectaculaire knal veroorzaken. Maar wist je dat carbid ook gebruikt kan worden in de bestrijding van mollen? 

Carbid wordt gebruikt voor heel veel verschillende doeleinden en speelt ook een belangrijke rol in het bestrijden van mollen. Bovendien is het een relatief diervriendelijke methode om de mollen uit de tuin te verjagen. Daarnaast is mollen carbid een ecologisch product. Dit betekent dat het verder geen schade aanricht aan de omgeving. Mollen carbid is dus zowel milieu- als diervriendelijk. 

Wanneer mollen carbid in aanraking komt met vocht, komt er een gas vrij. Dit gas heeft een zeer penetrante lucht. Mollen hebben een zeer sterke reukzin en zullen de geur niet kunnen waarderen. Hierdoor vertrekken ze al snel uit de tuin en zoeken ze een aangenamer plekje op. Het voordeel van carbid is dat je het ook nog eens voor heel veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Als de mollen eenmaal verjaagd zijn en er nog wat is overgebleven, kun je ook nog altijd een melkbus van 30 liter bestellen. Zo heb je tijdens de jaarwisseling ook nog de mogelijkheid om mooie knallen te produceren. Win-win! 

Een mollenklem plaatsen

Het grootste nadeel van mollen carbid is dat het niet 100% zeker is dat dit ook daadwerkelijk zal helpen. In tegendeel zelfs, er zijn ook genoeg verhalen bekend dat de mollen geen enkele reactie gaven op de carbid. Het zou natuurlijk mooi zijn als je het probleem ecologisch en diervriendelijk kunt oplossen, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Mollen verjagen via de webshop Melkbusshop.nl is wél mogelijk. Hier vind je namelijk allerlei mogelijke manieren om voorgoed van het mollen probleem af te komen. 

Eén van de meest effectiefste methodes is het plaatsen van een mollen klem. Helaas is dit uiteraard minder diervriendelijk, omdat het diertje hiermee gedood wordt. Daarnaast moet de klem wel op de juiste manier geplaatst worden om het diertje zo veel mogelijk leed te besparen en ervoor te zorgen dat hij ook daadwerkelijk niet meer kan ontsnappen. Hoewel het doeltreffend is, zijn er dan ook wel een aantal nadelen aan verbonden. 

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met een ongediertebestrijder of een webshop die artikelen voor het bestrijden van mollen verkoopt. Zij kunnen je vast op weg helpen.