Nieuw jaar? Nieuwe woning!

Nog enkele weken en dan is 2020 alweer voorbij. Dat is niet iets waar de meeste mensen treurig om zullen zijn. 2020 was een lastig jaar, een bewogen jaar. Een jaar waarin we onszelf enorm tegen zijn gekomen. Helaas is het einde ook nog steeds niet in zicht en zullen we ook in 2021 nog een hoop beproevingen moeten doorstaan. Toch is er licht aan het einde van de tunnel en durven we langzaam weer te hopen op het ‘oude normaal’. Misschien is het komende jaar voor jou zelfs wel een stukje specialer en behoor jij tot één van de vele Nederlanders die dit jaar een nieuwe woning heeft gekocht en zelfs nog vóór de jaarwisseling de sleutel krijgt. Een nieuw jaar en een nieuwe woning. Over nieuwe kansen gesproken! 

Maar hoe zorg je ervoor dat jij het nieuwe jaar vol enthousiasme start en jouw woning direct een flinke boost kan geven? In dit artikel vind je een aantal nuttige tips.

Decoreren

Ben jij die enorme mazzelaar die het huis enkel nog hoeft te decoreren en klaar is? Dan heb je natuurlijk enorm veel geluk, want de meeste woningen hebben enorm veel extra aandacht nodig om een beetje bewoonbaar te kunnen worden. Natuurlijk is het veel beter als je enkel naar een woonwarenhuis hoeft te gaan, verschillende items kan afrekenen en vervolgens binnen een dagje klaar bent om de woning te betrekken. 

Zorg er wel voor dat je vóór het decoreren al een duidelijk plan hebt hoe je het interieur straks voor je ziet. Welke interieurstijl vind je mooi? Welke materialen passen hierbij? Enzovoorts? Maak tevens een lijstje met dingen die je nog aan moet schaffen. Zo voorkom je dat je onnodige spullen aanschaft. 

Knallend het nieuwe jaar in

Helaas heeft het kabinet al laten weten dat er dit jaar een algeheel vuurwerkverbod geldt in Nederland. Kindervuurwerk is wel toegestaan, maar verder mag er nog weinig worden afgestoken. Natuurlijk is dat erg jammer. Dit hoort immers bij de tradities van ons land. Toch ook wel begrijpelijk. Een noodzakelijke stap om de zorg meer ruimte te kunnen geven. Betekent dit dat we het bereiken van het nieuwe jaar dan maar aan ons voorbij moeten laten gaan? Welnee! Want er is nog een andere mogelijkheid, eentje die al in heel veel verschillende regio’s jaarlijks wordt gebruikt en tot op heden nog steeds is toegestaan: carbid schieten. 

Carbid online te koop is eenvoudig te vinden én te gebruiken. Wist je dat dit niet alleen gebruikt wordt voor carbid schieten, maar dat je er zelfs mollen mee kunt verjagen? Ook nog handig om de restjes dus te gebruiken wanneer je een keer mollen in de tuin hebt. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Wil je carbid schieten? Let er dan wel op dat je oude melkbussen te koop online wel goed controleert voordat je deze gebruikt. Controleer ze op onnodige gaten. Een melkbus vol gaten kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken. 

Mollen bestrijden

Mollen zijn de ergste nachtmerrie van de meeste tuinliefhebbers. Je moet er toch niet aan denken dat je nét een nieuwe woning hebt gekocht, de tuin hebt aangepakt en er vervolgens mollen komen die de boel volledig op z’n kop gooien. Gelukkig zijn er verschillende manieren om mollen te bestrijden. Mollen vangen met een klem is zeer effectief, maar je kunt er ook voor kiezen om het iets diervriendelijker aan te pakken en ze te verjagen met carbid. Zo geniet je binnen mum van tijd weer van jouw mooie nieuwe tuin.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten