Een praktische kamerverdeler ideaal in het interieur

Een praktische kamerverdeler ideaal in het interieur

Wat de meest praktische kamerverdeler is, ligt meer aan wat jezelf handig vindt en welke ruimte je tot je beschikking hebt. Heb je een grote ruimte, bijvoorbeeld een verbouwde loodshal, dan kun je groot denken en kiezen. Een flink kamerscherm of een rij kasten vormen geen probleem. Wil je in een piepklein studioappartementje je bed afschermen, dan moet je wat bescheidener zijn met je kamerverdeler. Met een klein kamerscherm of een gordijn verdeel je dan al heel subtiel de ruimte op.

Een kamerverdeler en de verdeling van licht

Verder is belangrijk dat je de verlichting in de ruimte in de gaten houdt. Natuurlijk licht verlicht een ruimte het mooist. Deze bron moet je niet blokkeren door een te grote kamerverdeler neer te zetten, zoals een hoge dichte kast. Hierdoor verandert de ruimte erachter in een donker hokje. Het wordt dan een dode hoek die je toch niet gebruikt.

Handig en stijlvol: het kamerscherm en het gordijn

Een kamerscherm van canvas is handig als je de verdeling van de ruimte vaak wilt veranderen. Het is van relatief licht materiaal gemaakt. Hierdoor verplaats je het scherm gemakkelijk. Dat is bijvoorbeeld handig als je een slapende baby even wilt afschermen van de rest. Het canvas kamerscherm kan bovendien door mooie kleuren of een print de sfeer zetten in een interieur. Een kamerscherm van hout is doorgaans iets zwaarder, maar meestal ook goed verplaatsbaar. Het dempt bovendien het geluid. Een gordijn is natuurlijk ook handig, het neemt geen ruimte in en kan opzij geschoven worden als dat nodig is.

Online handig bestellen

Roomdividers zoals plantenbakken, kamerschermen, gordijnen of kasten zijn natuurlijk overal te vinden in interieurwinkels. Maar online bestellen is wellicht ook een prettige optie. In een winkel is het soms lastig bedenken hoe iets in de ruimte zal staan. Online bestellen in de ruimte waar de kamerverdeler kan komen is handiger. Want vanaf je beeldscherm zie je het beter en tijdens het bestellen kun je ook snel even meten of iets past. Zo vind je de meest praktische kamerverdeler op de handigste manier.

https://www.canvasscherm.nl/kamerscherm/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten