De basisschool speel een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen

VL wonen

Wat veel mensen zich niet realiseren of niet vaak genoeg bij stil staan is dat de opvoeding van kinderen ook op de basisschool plaats vindt. Hier groeien ze op en de kinderen zijn volledig in ontwikkeling als ze op de basisschool zitten. Veel karakter eigenschappen en persoonlijkheidskenmerken ontstaan op de basisschool en dit speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Ik begrijp dat ouders graag controle hebben, maar als ouder moet je je beseffen dat je het dus niet hebt in dit geval. Niet de volledige controle in ieder geval. De school heeft zoals ik al zei veel invloed. In dit artikel ga ik vertellen waar een school op moet letten en wat zij aan kunnen bieden om het de kinderen naar hun zin te maken. 

Als eerst kan je als school gebruik maken van buitenspeelgoed. Denk aan bijvoorbeeld een wipwap of een zandbak hout. Door er voor te zorgen dat kinderen veel kunnen spelen kunnen zij hun energie kwijt. Hier kunnen ze samen een heleboel spellen spelen en krijgt hun fantasie ruimte om zich te ontwikkelen. 

Hiernaast is het slim om niet alleen te zorgen voor de juiste speel mogelijkheden, maar ook voor de verschillende terreinen. Wat ik hiermee bedoel is dat de school moet beschikken over een grasveldje om te voetballen, een basketbal veldje om te basketballen en een plein om te knikkeren en dergelijke. Op basisscholen zijn er altijd dingen in. Soms knikkert iedereen, dan wordt er weer gevoetbald en dan gaan ze tikkertje spelen. Je moet er voor zorgen dat de kinderen kunnen doen wat ze willen en geen hinder ervaren. 

Het is belangrijk dat je als school en ouder bezig bent met de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor zorg je ervoor dat er kinderen zijn die de juiste normen en waarden hanteren en een goede plek kunnen vinden in deze samenleving op latere leeftijd.

https://www.buitenspeelgoed.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten