Hoe de professionals schimmel uit hout verwijderen; enkele tips.

VL wonen

Schimmel verwijderen moet je steeds grondig doen, zeker op hout is dit van belang. In zachtere oppervlakken kan schimmel zicht razendsnel voortplanten. Schimmel is slecht voor je gezondheid, en hij kan diep in het hout binnentrekken als je hem te lang zijn gang laat gaan.

Veel oplossingen uit de handel zijn heel sterk en al even nefast voor je gezondheid, maar gelukkig is er nog oude volkswijsheid…

DEZE TRADITIONELE MIDDELTJES HELPEN JE MET ZWAMBESTRIJDING:

  • citroensap: schimmel laat los als het in contact komt met het zuur van citroen. Doe wat citroensap op een natte spons en wrijf zo stevig door om hem weg te krijgen
  • olijfolie: voor achteraf, als de schimmel weg is kan je het hout met een doek en olijfolie wat inwrijven. Dit maakt een beschermlaagje tegen de schimmel.

Voor je aan de slag gaat is het best jezelf te beschermen, het stof en de sporen van de schimmel zijn heel erg fijn en op die manier de bron van gezondheidsproblemen.

Je zou ze kunnen inademen dus een mondmasker is toch wel een minimum voor je de schimmel gaat verwijderen.

Indien de betroffen plekken niet meer te redden zouden zijn en je moet enkele delen vervangen (vb bij waterinsijpeling op parket) denk er dan aan eerst de onderdelen die niet aangetast zijn rond de schimmel weg te nemen.

Zo zorg je ervoor dat de schimmel zich niet nog snel kan verspreiden terwijl je hem opruimt. Een marge van een 20 cm is aan te raden.

Heb je een groot oppervlak dat bewerkt moet worden, of is de schimmel al in je verluchtingssysteem terechtgekomen dan kan je best een ontsmettingsfirma onder de arm nemen.

Die hebben het juiste materiaal en de kennis in ongediertebestrijding om dit soort infestaties aan te pakken, vaak zal een fumigatie nodig zijn om heel de omgeving vrij te maken van de schimmels en hun sporen.

Je wil immers niet in zo een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/hoe-schimmel-uit-hout-verwijderen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten