Alle benodigdheden voor een goed potje schaken

VL wonen

Schaken, het is een van “de” spelletje dat misschien niet voor iedereen weggelegd is. Je zou zelfs kunnen zeggen dat schaken niet echt een spel is. Constant nadenken over je volgende zet en de 5 zetten die erna komen. Het inschatten van je kansen en berekenen van je opportuniteiten tegenover je tegenstander kan al genoeg zijn om hoofd te doen ontploffen. In dit artikel beschrijven wij de benodigdheden voor een lekker potje schaken en wat je nog allemaal kunt doen om het een potje nog aangenamer te maken.

Schaaktafel

Ben je van plan om in de toekomst een schaakspel te kopen?dan ben je aan het goede adres. Via onze website heb je een groot en ruim aanbod aan diverse schaakstukken zoals een schaaktafel of een schaakklok. Eerst en vooral heb je een schaakbord nodig, die kun je bij ons kopen in allerlei vormen en maten. Zowel voor beginnende als zeer ervaren schakers heb je keus uit een ruim assortiment. Bij het kopen van een schaakbord moet je goed in gedachten houden wat de doeleinden zijn voor het schaakbord. Koop je dit als beginner of in een schaakclub? Dan wil je misschien mikken op een iets budgetvriendelijker. Hierbij willen we wel nog enkele opmerkingen geven wat betreft de schaakborden. Als je een lederen schaakbord koopt, schaft men ook een bord aan om notities te noteren. Speel je tegen een geduchte tegenstander en weet je bijna zeker dat je langer dan een uur zal bezig zijn? Dan koop je beter een houten bord. Dit is gemakkelijker voor de ogen en minder vermoeiend.

 

Schaakspel kopen

Als wij iets dieper ingaan op het schaken zijn er natuurlijk nog andere benodigdheden voor een lekker potje schaken. Voor de experts zijn er echte schaakklokken en schaakklokken zodat je je potje in een officiële wedstrijd kunt veranderen. Bij beginnende schakers heb altijd de keus uit magnetische schaakborden of kleinere borden die je overal kunt meenemen. Dit kan ook handig zijn als op reis bent of veel op verplaatsing bent. Voor een leuk potje schaken heb je natuurlijk ook effectief een setje schaakstukken nodig. Je kunt aparte stukken, maar ook hele stukken op zich kopen, van normale zwart-wit schaakstukken tot echt kleurrijke schaakstukken waar je meteen je tegenstander mee kunt imponeren.

 

Schaakklok

Bij een lekker potje schaken hoort ook een schaakklok, nogmaals dit is niet noodzakelijk als je bijvoorbeeld met vrienden schaakt en weet dat je elkaar de tijd wilt geven. Bij serieuzere potjes wil je misschien dan toch een digitale klok om op een correcte manier te schaken. We hebben al eerder gesproken over schaakborden maar die hoeven niet per se fysiek te zijn. Vandaag hebben wij ook tal van mogelijkheden op onze website om digitale schaakborden te kopen, meestal ook met schaakstukken inbegrepen. Zie jij het ook groots? Wij hebben ook tal van schaakstukken te koop in grotere maten zodat je ook buiten kunt schaken met al je vrienden? Ideaal voor in de tuin of als het mooi weer is.

 

Raindroptime

Zo hopelijk heb je nu alles om te beginnen aan een lekker potje schaken, wij wensen je alvast succes en mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust nog eens een kijkje op onze website. Ben je compleet nieuw tot het schaken? Via onze site heb je ook de mogelijkheid om schaakboeken of schaaksoftware te kopen.

https://www.raindroptime.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten