Wat moet je allemaal kunnen als keurmeester?

VL wonen

Je zou het misschien niet zeggen, maar keurmeester zijn is moeilijker dan dat mensen denken. Sommige denken juist dat het even naar een machine kijken is en zeggen of hij nog goed is of niet. Er zit veel meer achter zo’n machine dat gekeurd moet worden. Bijvoorbeeld de bandenspanning, de hijsbanden, de functionaliteit van de machine en nog meer. Het is dus geen luize baantje en je moet er ook de tijd voor nemen. Maar wat moet je voor kenmerken hebben als je een keurmeester van machines wil zijn? Dat lees je allemaal in deze blog.

Een eerlijke keuring geven

Er zijn in het verleden gevallen geweest waarbij keurmeesters wel een keuring hadden ingeleverd, maar niet honderd procent eerlijk zijn geweest hierover. Bijvoorbeeld dat er een onderdeel miste maar dat ze op de keuring er niets over hebben gezegd. Of dat er veel geld in is gezet door de eigenaar van het bedrijf om bepaalde dingen niet te zeggen. Een goede keurmeester kan deze verleidingen weerstaan en eerlijk zijn tegenover het bedrijf. Als de machine gevaarlijk is voor de werkvloer, dan krijgt de eigenaar een slecht keuring advies terug, zo werkt het eenmaal en niet andersom.

Kritisch zijn bij de machine

Als je keurmeester bent van machines is het belangrijk dat je ook op de details let. Je kan geen enkele schroef missen, want als er maar eentje niet goed erop zit, kan het flink fout gaan. Dus je moet echt op details letten en niets ook over het hoofd zien. Uit andere ervaringen van keurmeesters hebben we gehoord dat sommige bedrijven zelfs kunnen kunnen verbergen op een machine die de keurmeester dan wel hebben ontdekt. Daar kan het bedrijf een extra boete voor krijgen, dus waarschuw dat bedrijf er ook meteen voor dat ze niet zulke grapjes uithalen.

Alles goed kunnen onderbouwen

Als je eenmaal je keuring hebt uitgevoerd en deze opstuurd naar het bureau, heb je soms het geval dat mensen willen weten waarom je het deze keuring hebt gegeven. De keurmeester moet altijd kunnen onderbouwen waarom hij deze keuring heeft gegegeven en wat daar de reden voor was. Als dit niet goed wordt gedaan, kan de keuring niet doorgevoerd worden.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten