Wat moet je als keurmeester kunnen?

VL wonen

Zit jij eraan te denken om een cursus keurmeester te volgen, zodat je mee kan helpen met het keuren van bepaalde machines op verschillende werkvloeren? Dan ben je hier aan het juiste adres, want sommige mensen hebben geen idee wat ze kunnen verwachten bij een keurmeester. Ze denken alleen dat je even naar iets moet kijken en dan is het klaar, maar er zit veel meer achter dan je denkt. Je moet specifieke dingen controleren en ook bepaalde functies testen. In deze blog krijg je een kleine inkijk wat een keurmeester precies doet.

Kritisch het keuringsformulier invullen

Als je een keuring gaat doen, heb je altijd een bepaald formulier mee dat je moet invullen om alles goed te laten keuren. In het formulier staan specifieke eisen waar een bepaalde machine aan moet voldoen. Je moet ook goed kijken of je het goede formulier in je handen hebt, want voor elk soort keuring heb je een ander formulier. Als je een kraan gaat keuren, moet je een formulier meenemen met specificaties voor een kraan. Dan heb je niks aan een formulier voor een heftruck. Blijf altijd kritisch op het formulier en wees ook eerlijk.

Zorgvuldig naar de machine kijken, geen details missen

Eenmaal bezig met de keuring, moet je scherpe ogen hebben om alles zo goed mogelijk te kunnen zien. Geen enkel detail mag ontbreken hierin en je moet echt goed opletten. Zit er bijvoorbeeld een aantal schroeven niet goed gemonteerd, is de machine erg vies dat door mensen is verricht, worden er dingen op gedaan die eigenlijk niet mogen? Zulke vragen moet een keurmeester zich afvragen terwijl hij naar de machine kijkt. Hij kan ook eventueel wat vragen stellen aan medewerkers om meer informatie te krijgen.

Eerlijkheid duurt het langst

Als de keuring klaar is, dan is het de bedoeling dat je het ingevulde formulier bespreekt met de leidinggevende van het bedrijf. Je bespreekt de resultaten en wat er goed en fout eraan is. De meeste komen wel de keuring goed door. Maar sommige leidinggevende willen nog eens een ‘deal’ sluiten. Jij hebt je woord gegeven als keurmeester altijd eerlijk te zijn. Dus het maakt niet uit waar ze meekomen, jij levert het formulier in met of tegen hun wil in.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten