Wat houdt Vastgoed precies in?

VL wonen

Van kinds af aan hebben we eigenlijk al onze eigen spullen. Als baby heb je bijvoorbeeld je eigen knuffel, je eigen kleedje en je eigen fopspeen. Later als je wat ouder wordt heb je ander speelgoed dat van jou is, zoals je lego of Playmobil, je eigen poppen en een fiets of een skelter. Flink wat jaren later kom je in de puberteit en krijg je je eigen schooltas, mobiele telefoon, spelcomputer of een laptop. Maar zodra je op jezelf gaat wonen wordt het allemaal een stuk spannender. Dan zijn al je spullen pas echt van jou alleen en is het echt jouw eigendom. Dan moet je dingen aanschaffen om je eigen plek in te richten zoals een bank, een bed, een tafel en stoelen. Dit zijn eigenlijk allemaal dingen die je kan verplaatsen, die los zitten.

Vastgoed

Je hebt dan ook vast wel eens van de term Vastgoed gehoord, maar wat houdt dit eigenlijk in? Het zit ‘m eigenlijk al in de name, dingen die vast staan. Vastgoed betekent namelijk een stuk grond en alles wat zich op dat stuk grond bevindt, zoals een huis. Deze staat namelijk vast. Met de term worden dan ook alle dingen bedoeld die niet te verplaatsen zijn. Andere woorden die er ook voor gebruikt worden zijn onroerende zaak en onroerend goed. Maar welke soorten Vastgoed zijn er eigenlijk allemaal?

Welke soorten Vastgoed zijn er?

Zoals bij veel dingen zijn er ook veel verschillende soorten voor Vastgoed. Allereerst heb je de bedrijfsruimte. Dit is een locatie dat voor iedereen toegankelijk is en waar ter plekke een product wordt verkocht of een dienst wordt verleend. Daarnaast is er de kantorenmarkt. Hierin wordt vaak van locatie verwisseld, doordat een bedrijf bijvoorbeeld groeit of een betere gelegen locatie wil. Winkelmarkt is er ook één. Voor winkels is de locatie erg belangrijk. Als laatst is natuurlijk nog de woningmarkt.

https://www.sertemo.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten