Verhuisstress – Wat kun je hier tegen doen?

Ga je binnenkort verhuizen, dan heb je een heleboel dingen waar je aan moet denken. Je spullen moeten ingepakt worden, je huis moet leeg, het verhuisbedrijf moet geregeld worden en zo zijn er nog wel 100 dingen waar je aan moet denken. Het is dan ook niet zo gek dat je last krijgt van verhuisstress. Dat maakt verhuisstress helaas niet minder vervelend natuurlijk, daarom lees je hier wat je kunt doen tegen verhuisstress.

 

Huur een verhuisbedrijf in

Het eerste wat je kunt doen om verhuisstress tegen te gaan is een verhuisbedrijf inhuren zoals Holland Movers. Sommige verhuisbedrijven nemen alleen het verhuizen voor hun rekening, maar Holland Movers biedt nog extra service aan. Voorafgaand aan het verhuizen komt een medewerker al een keer langs om de verhuizing door te spreken. Dat is niet alleen heel handig omdat het verhuisbedrijf dan overal van op de hoogte is, maar zorgt er ook voor dat je een rustiger gevoel krijgt. Omdat je alles al eens uitspreekt verminder je de verhuisstress.

 

Begin op tijd

Een tweede tip die helpt tegen verhuisstress is dat je op tijd moet beginnen met inpakken. Misschien houd je er een minimalistische levensstijl op na en heb je niet zoveel spullen, maar de kans is groot dat dat niet het geval is. Door de jaren heen hebben alle laden en kasten zich gevuld met spullen, rommel en nog veel meer. Het is dan ook een hele grote en tijdrovende klus om dat allemaal uit te zoeken.

Als je daar te lang mee wacht, moet je dat allemaal heel snel doen. Dat is sowieso al niet fijn natuurlijk, maar dat zorgt er ook voor dat je snel moet beslissen wat je houdt en wat je wegdoet. Het zou zonde zijn als je dingen wegdoet die je eigenlijk nog had willen houden.

 

Demonteer je meubels

Als de verhuisdatum dichterbij komt is het ook handig om je meubels alvast te demonteren. Daar gaat stiekem ook behoorlijk wat tijd in zitten, tijd die je op het laatste moment heel goed kunt gebruiken voor andere dingen. Sommige verhuisbedrijven, bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Hoofddorp, bieden als extra service dat ze je meubels demonteren, maar het is veel makkelijker om het zelf al gedaan te hebben.

 

Vraag om hulp

Een volgende tip is dat je familie en vrienden om hulp kunt vragen. Het hele huis leegruimen en opruimen is een hele klus. Als je last hebt van verhuisstress kun je daar als een berg tegenop zien. Dat is heel vervelend en werkt meestal contraproductief. Als je familie en vrienden in kunt schakelen om te verhuizen maak je het jezelf een heel stuk makkelijker. Ook wordt verhuizen zo een heel stuk gezelliger, omdat je toch tijd door kunt brengen met mensen die je dierbaar zijn.

 

Ontspan

De laatste tip is dat je, hoewel het heel druk is, nog altijd tijd moet proberen te maken om te ontspannen. Anders ga je aan jezelf voorbij en wordt de stress alleen maar erger. Dus; regel een verhuisbedrijf in Hoofddorp en de verhuizing wordt een fluitje van een cent.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten