Denk alvast na over jouw zonwering voor in het voorjaar

Terwijl we nog wachten op een plotselinge koudegolf zodat we onze schaatsen nog een weekendje kunnen gebruiken, is het verstandig om toch alvast eens na te denken over zonwering. Als je nu al bekijkt wat er mogelijk is dan zit je er dit voorjaar goed beschut bij. En in de zomer ook natuurlijk. We denken graag met je mee en hebben enkele belangrijke aandachtspunten alvast voor je op een rijtje gezet.

 

Zonwering of raambekleding?

Op zich kun je met zonwerende rolgordijnen al behoorlijk wat zonlicht buiten houden, maar dat is niet voldoende. Bij raamdecoratie kun je het zonlicht tegenhouden maar de warmte zal voor een deel wel door het raam naar binnen komen. Met zonwering voor het raam heb je daar minder last van. Daarnaast kan zonwering zorgen voor een betere beveiliging van je woning, met een overkapping kun je heerlijk genieten van je terras. Er is zeker niets mis met mooie gordijnen voor het raam maar zonwering biedt zeker een meerwaarde.

 

Welke soorten zonwering kun je kopen?

Wat betreft zonwering worden we verwend met allerlei opties. Misschien is er zelfs te veel keuze waardoor je niet meer weet wat het beste is voor jouw huis. De meest voorkomende opties zijn:

  • Een zonnescherm of knikarmscherm: Je kunt het doek uitklappen en er onderdoor lopen. Bij bewolking of regen sluit je de zonwering.

  • Een pergola of terrasoverkapping: Dit is een permanente overkapping met optie voor open of gesloten delen en de optie om een doek over geleiders te schuiven.

  • Een veranda of serre: Deze constructie lijkt in veel opzichten op een terrasoverkapping, ook hier kun je weer met een doek over geleiders de lichtinval regelen.

  • Een rolluik: Dit is een vorm van zonwering die specifiek gericht is op het weren van de zon in huis. Op het terras heb je er geen baat bij.

Een rolluik kan in combinatie met één van de andere soorten zonwering worden gebruikt. Let naast het type zonwering ook op de bediening. Daarbij zijn er meerdere redenen om voor automatische zonwering te kiezen.

 

Hoe werkt automatische zonwering?

Er zijn twee soorten elektrische zonwering te onderscheiden; zelf openen en sluiten bedienen of volautomatisch. Het één sluit het ander niet uit. Somfy maakt motoren voor alle soorten zonwering voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bekijk de website voor alle mogelijkheden. Bij elektrische zonwering heb je geen riemen of andere zaken nodig om een zonnescherm of rolluiken te openen of sluiten. Druk op een knop aan de muur, de afstandsbediening of maak gebruik van een slimme app. Dit werkt heel eenvoudig én op afstand. Dan hebben we het over een enorme afstand want je kunt wereldwijd jouw zonwering bedienen als je dit wilt. Krijg je tijdens een zakenreis in Beijing een notificatie van een storm in jouw woonplaats? Dan klap je snel even de zonwering in.

Er is nog een betere oplossing en dat is automatisering. Net zoals Somfy motoren maakt voor zonwering maken ze ook sensoren. Zo is er een licht- of windsensor. Begint het te waaien? Dan klapt het scherm automatisch in. Staat de zon op de achtertuin? Dan laat je het scherm automatisch openen. Bekijk zelf de opties, zo zit je er deze lente goed beschut bij!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten