5 redenen voor professionele vastgoed fotografie

VL wonen

Als je al lang genoeg in de makelaardij zit, weet je dat het kiezen van vastgoed fotografie voor je aanbiedingen vroeger iets was waarmee je je kon onderscheiden. In de laatste jaren is het haast een noodzaak geworden. Bij een vastgoed fotograaf, loop je dan ook geen enkel risico op slechte foto’s voor het pand dat je te koop hebt. Waarom heb je een professionele vastgoed fotograaf nodig?

1. Professionele foto’s zijn een geweldige eerste indruk – voor het huis en jezelf

Kopers reageren op foto’s. Elke online retailer kent dit concept. Degenen die dynamische, gedetailleerde foto’s gebruikt, zorgen dat de klanten hen vertrouwen en daarmee een betere reputatie. Onroerend goed wordt nu gekocht en verkocht online. Potentiële kopers gaan direct naar het internet om huizen te zoeken. Ze zullen niet gauw vallen voor een huis dat er op de foto niet goed uitziet. Waardoor dit soort huizen niet gauw op hun lijstje komt te staan om te gaan bezichtigen. Dit is je eerste plek om als makelaar een goede indruk over het huis en over je capaciteiten te maken.

2. Snellere verkoop met professionele fotografie

Zoals blijkt uit diverse onderzoeken, stimuleren professionele foto’s de snelheid waarmee een huis verkoopt.

3. Sociale media-inhoud

We weten allemaal dat de kopers van vandaag de dag zeer actief zijn op sociale media en ongelooflijk visueel zijn ingesteld. Sociale websites zijn daarom dan ook een geweldige manier om je huizen te promoten, te targetten en cross selling en juiste funnels toe te passen om je potentieel aan je te verbinden. Een vastgoed fotograaf heeft de juiste aandacht voor die juiste presentatie. Met een paar klikken van een muis kunnen deze foto’s worden gezien en gedeeld door honderden mensen in je professionele en persoonlijke netwerk.

4. Bespaar tijd door een professionele vastgoedfotograaf in te huren

Met een vastgoed fotograaf bespaar je tijd en geld. Terwijl jij als makelaar doet wat je het beste kan en wat voor jou het meest winstgevend is – een ander huis laten zien, een opdracht tot verkoop binnenhalen, een verkoop afronden – kan een professionele fotograaf komen, foto’s maken, bewerken en foto’s voor je presentaties leveren. Je hoeft niet eens ter plaatse te zijn! je hoeft alleen maar te coördineren met het vertrouwde professionele team van jouw keuze en zij zullen het huis bezoeken, het huis fotograferen met behulp van de beste kennis en kunde in vastgoed fotografie, en je foto’s leveren die direct klaar zijn om te downloaden.

5. Professionele kwaliteit en kennis

Met de manier waarop de technologie is verbeterd in het laatste decennium kun je het gevoel hebben dat een ’telefoon kwaliteit’ foto goed genoeg is voor je foto presentatie van de woningen. Het is zeker waar dat telefoons fantastische foto’s kunnen maken – maar ook dan moet je nog steeds een bekwaam fotograaf zijn om het beste beeld te krijgen. Een kennis van de juiste hoeken, compositie, bewerking, samen met professionele camera’s, een verscheidenheid aan lenzen, en de ervaring van het fotograferen van duizenden woningen helpt een vastgoed fotograaf zich te onderscheiden van de concurrentie. Daarbovenop komt nog de kennis van de diverse programma’s waarmee het bewerkingsproces van foto’s ingezet kan worden, waardoor de witten witter en de kleuren natuurgetrouwer zullen zijn dan wanneer je een leek foto’s laat maken. Wil je echt je tijd besteden aan het bewerken van foto’s op je telefoon? Of is professioneel fotograferen het proberen waard…?

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten