VL Wonen
Image default
Wonen

Tips voor een mooie tuin met terrastegels

Een mooie tuin ziet er voor iedereen anders uit. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als je je tuin wil renoveren is echter het realistisch blijven. Veel mensen dromen bijvoorbeeld van een grote, weelderige tuin met veel groen en bomen. Helaas is dit voor velen niet realiseerbaar door bijvoorbeeld de beschikbare ruimte. Weer anderen genieten juist van een tuin die betegeld is met terrastegels. Dit komt doordat zij dromen van een tuin die juist laag in onderhoud is. Een tuin waar ze rustig kunnen zitten en genieten op hun terras met vrienden en familie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun tuin of de hele tuin te laten betegelen met terrastegels. In dit artikel gaan wij daarom in op verschillende tips zodat ook jij kan genieten van een mooie tuin met terrastegels.

De aanblik van je tuin 

Net zoals met een vloer in de woonkamer, doen terrastegels een hoop voor de hele ruimte van een tuin. Dit geldt overigens ook voor paden die zijn aangelegd met tegels. Terrastegels zorgen voor een verbindend geheel van alle elementen die zich in je tuin bevinden. Het is daarom verstandig om na te denken over waar je de terrastegels wil gaan neerleggen. Als je je hele tuin bijvoorbeeld wilt laten betegelen, is de kleur van de tegels belangrijk. Tegels met een antraciet kleur bijvoorbeeld geeft een unieke sfeer die elegant aandoet. Het nadeel van donkere tegels is echter wel dat ze in de zomer veel warmte vasthouden. Tegels met een lichtere kleur geven de uitstraling dat er meer ruimte is en houden in de zomer minder warmte vast. Het nadeel voor velen van lichtere tegels is dat deze sneller viezer lijken dan donkere tegels.

Het materiaal van je terrastegels

Naast grootte en kleur, doet het materiaal van de terrastegels ook veel voor de look van je tuin. Ook om praktische redenen is dit een belangrijke overweging. De verschillende materialen hebben namelijk andere eigenschappen. Over het algemeen worden terrastegels gemaakt van natuursteen, beton of keramiek die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Keramiek heeft voor velen de voorkeur omdat ze minder snel vies worden. Een groot nadeel van dit soort tegels is dat ze erg glad kunnen worden. Natuursteen zorgt voor een meer natuurlijke look, door de oneffenheden die eigenschap zijn van dit soort steen. Sommigen vinden alleen dat dit een nadeel is omdat zij liever voor een verzorgde look gaan. Betontegels zijn erg sterk en gaan lang mee. Het nadeel is wel dat ze hoger in onderhoud zijn omdat er snel vlekken op zichtbaar worden. Zoals je merkt is er veel om rekening mee te houden, maar met de juiste keuze kan ook jij genieten van een mooie tuin met terrastegels!

Gerelateerde artikelen

Meubelreiniging zal na lang gebruik vaak nodig zijn

Trouwringen in de meest uiteenlopende stijlen van een edelsmid die zijn vak verstaat!

Hoe kies je de juiste tv-kast?