Rietdekker, een mooi beroep

VL wonen

Rietdekker was vroeger een beroep wat uitgeoefend werd met enkele andere banen ernaast. Vroeger waren de rieten daken over het algemeen het goedkoopste om te laten liggen en zo was het dus voor de riet dekkers belangrijk dat ze er nog een extra baan naast hadden om inkomsten te genereren.

Tegenwoordig is rietdekker een volwaardig beroep en kan er genoeg in verdient worden om een normaal inkomen te genereren. Vaak worden de rieten daken vandaag de dag niet meer gelegd omdat ze goedkoop zijn, maar voornamelijk omdat het meer een luxe iets is. Je ziet de rieten daken vaak vooral op het wat duurdere segment huis. Hierbij kun je denken aan de villa’s en andere vrijstaande huizen. Vaak kun je het alleen laten leggen op koopwoningen, want daar mag je de dingen aan veranderen. Bij een huurwoning zal de woningstichting er waarschijnlijk niet heel blij mee zijn als je er een rieten dak op laat liggen en die zul je dan waarschijnlijk binnen de kortste keren weer eraf moeten halen. Dit wil je natuurlijk ook weer niet, want dat is zonde van je geld.

Het is dus belangrijk om goed na te denken of je het erop wil laten leggen of niet. Vaak moet je dit bedenken op het moment dat je huis gebouwd wordt, maar als je dak toe is aan vervanging kun je er ook voor kiezen om een rieten dak of een pannen dak te nemen. Daarnaast moet je ook kijken of de rietdekkers die je inhuurt goed zijn. Er zijn een hoop aspecten die invloed hebben bij het leggen van een rieten dak. Hierbij moet je denken aan onder andere het soort riet, maar ook aan hoe het riet gelegd wordt. Het is belangrijk om te kijken op hoeveel graden je dak komt te liggen. De juiste rietdekkers kunnen je daarmee helpen.

http://www.rietwerk.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten