Opbouw stopcontact

Een opbouw stopcontact wordt vaak gebruikt wanneer een inbouw stopcontact niet gewenst is. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er geen bekabeling in de muur zit en ook niet kan komen. Opbouw stopcontacten komen veel voor in huurhuizen, tegen buitenmuren of in de industrie. Onder andere omdat er geen gaten in de wand gemaakt hoeven te worden, is het monteren van opbouw schakelmateriaal gemakkelijker en sneller dan inbouwschakelmateriaal.

Waterdicht opbouw stopcontact

Wanneer u een opbouw stopcontact in een buitenomgeving wilt plaatsen, dient het schakelmateriaal waterdicht te zijn met een beschermingsgraad van IP44 of hoger. Er zijn tegenwoordig veel schakelmateriaalmerken die een waterdicht opbouw schakelmateriaal serie in het assortiment hebben. Zo heeft Busch-Jaeger de Ocean IP44 serie en Niko de New Hydro serie. Kijk bij het aanschaffen van waterdicht schakelmateriaal goed of er naast het stopcontact nog een losse onderbak bijgekocht moeten worden of dat deze al bij het stopcontact zit, om teleurstellingen te voorkomen.

Waar koop ik een opbouw stopcontact

Een standaard opbouw stopcontact is natuurlijk verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Echter kunt u voor meer keuze en voor meer gemak beter bij webwinkels terecht. Bij Elektrototaalmarkt vindt u een duidelijk overzicht met vele series opbouw schakelmateriaal van bekende merken als Busch-Jaeger, Gira, Jung, Niko en Schneider Electric Merten. U kunt rustig al uw benodigde schakelmateriaal bestellen vanuit uw luie stoel en wanneer u voor 16:30 een bestelling plaatst, wordt het de volgende dag al bij uw thuis afgeleverd. Elektro- en schakelmateriaal bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten