VL Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Laat een Lekkend Dak niet Onbehandeld

Daklekkage is een probleem dat velen van ons ten minste eenmaal in ons leven zijn tegengekomen. Als dit probleem niet wordt verholpen, kan het uitgroeien tot een regelrechte nachtmerrie. Lekkende daken kunnen resulteren in ernstige schade aan uw interieur, schimmelvorming, beschadiging van het pleisterwerk of een structurele beschadiging. Een van de grootste problemen is het vinden van de oorzaak van het lek, wat op zijn beurt kan resulteren in een grote hoeveelheid frustratie. Dit is waar u professionele begeleiding nodig heeft.

Tekenen van een lekkend dak

De bron van de meeste lekkende daken is heel moeilijk te lokaliseren. Soms is het duidelijk om de tekenen van lekkage op te merken. Misschien heeft u gemerkt dat er water uit uw plafond druppelt of soms ziet u een kleine vochtige plek op uw dak. Tijdens een regenbui kan de binnenverf gaan bladderen of bubbelen.

Het belang van het repareren en onderhouden van daken

Een dak mag dan niet lekken, maar het is altijd raadzaam om daken eens in de 3 jaar te inspecteren. Goed onderhoud en regelmatig repareren van uw daken zijn van groot belang om uw daken sterk te houden. Een dak kan kwetsbaar worden voor waterschade door gebroken of losse dakpannen, verroeste schroeven of gebarste daknaden. Zelfs een beetje schade aan uw dak kan leiden tot vele andere problemen zoals overstromingen, schimmelgroei, die ook uw gezondheid kan schaden.

Veiligheidstips voor het repareren van daken

Tijdens het werken op het dak, moet een betrouwbare set van veiligheidsmaatregelen worden gevolgd voordat u begint met de reparatie.

Een dak kan nat en glibberig zijn, dus als u van plan bent om aan een lek te werken, moet u dat op een zonnige dag doen.
Veiligheidstouwen moeten altijd worden gebruikt tijdens het werk.
Het is altijd het beste om schoenen met rubberen zolen te gebruiken, omdat die de beste tractie geven tijdens het werk.
De hoogspanningsleidingen moeten in gedachten worden gehouden alvorens het werk te beginnen.

Dakwerkers in Herentals zijn trots op hun geschiedenis van uitzonderlijke service en voortdurend hard werken. Hun hoog opgeleid personeel is uitstekend in het repareren van lekken, beschadigingen, rottend hout, en nog veel meer. Zij beschikken over tientallen jaren van gecombineerde bekwaamheid in lekreparaties. Zij leveren diensten tegen een concurrerend tarief. De door hen geleverde diensten omvatten:

Vervangen & Repareren van gebroken tegels en richels.
Reparatie of vervanging van gootstukken.
Isolatie.
Schilderen & Thermische Coatings.
Algemeen waterdicht maken.

Gerelateerde artikelen

Lekkage van je dak voorkomen? Een loodgieter kan helpen!

Spoedhulp bij schade en lekkage aan het dak

Dakrenovatie plat dak, met garantie