Moderne sfeerhaarden voor je interieur of tuin

Droom je van een sfeerverhogend vlammenspel in je huis, denk dan eens aan een sfeerhaard. Voor dit type haard heb je geen afvoerkanaal nodig voor de rook, maar geniet je wel van een behaaglijke warmte. Het instellen van de vlammen en de warmte is eenvoudig met een afstandsbediening.

Mooi vormgegeven elektrische haarden

Elektrische sfeerhaarden produceren vlammen die net echt lijken. Heb je bepaalde wensen voor wat betreft de stijl, die bij je interieur moet passen? Er zijn exemplaren met een modern, strak design, met een vintage uitstraling of met een uiterlijk dat past bij een landelijk interieur. Voor elk huis, balkon of tuin is er een geschikte haard te vinden. Er zijn vrijstaande modellen, maar ook inbouwhaarden en hangende sfeerhaarden.

Energie besparen met een haard

Het is niet altijd nodig om het hele huis met de centrale verwarming constant te verwarmen. Om hoge kosten te voorkomen, is het mogelijk om een ruimte als de slaapkamer kort elektrisch voor te verwarmen voordat je naar bed gaat. Met een elektrische sfeerhaard kan je ervoor zorgen dat een afgekoelde slaapkamer in korte tijd wat behaaglijker wordt en een aangename temperatuur heeft. De haard kan gewoon uit als je naar bed gaat. Zo heb je geen last meer van een te koude kamer.

Minder bijkomende kosten

Natuurlijk is een ‘echte’ open haard waar je hout in stookt een fantastische sfeermaker. Het nadeel van deze manier van stoken is echter dat de meeste warmte door het rookafvoerkanaal naar buiten verdwijnt. Daarnaast zijn de kosten voor reiniging van de schoorsteen en de aanschaf van hout aanzienlijk.

Ben je de gelukkige bezitter van een huis waar al een open haard of schouw in zit en gebruik je deze haard niet? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om zelf een inbouwsfeerhaard aan te brengen of dit te laten doen. Dan kan je ’s avonds helemaal tot rust komen, terwijl je naar de vlammetjes van je sfeerhaard staart!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten