De beste schoonmaaktips van een professioneel schoonmaakbedrijf

De grote schoonmaak is voor velen vaak onbegonnen werk, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Toch hoeft de wekelijkse of zelfs dagelijkse schoonmaak niet zo veel tijd en moeite te kosten als je misschien zou denken. Met onderstaande tips zal je zelfs de meest vervelende klusjes binnen een mum van tijd kunnen klaren.

Tips voor de schoonmaak van de slaapkamer

De slaapkamer is een kamer die erg gevoelig is voor stof, wat slecht kan zijn voor je longen en daarmee je gezondheid kan aantasten. Daarom is het ook belangrijk dat je deze kamer goed schoonmaakt. Je begint allereerst door de kamer leeg te halen, waarmee wordt bedoeld dat je enig was- of beddengoed uit de kamer haalt. Pas wanneer je kamer leeg is, kan je beginnen met de schoonmaak van de ruimte. Stof is goed te vangen door middel van een microvezel- of een stofdoek. Vergeet niet om voorwerpen op te tillen om ook onderliggend stof op te vegen. Nadat je de ruimte hebt gestoft, kan je beginnen met het stofzuigen. Nu is stofzuigen op zich niet erg ingewikkeld, maar er zijn toch enkele technieken, die gebruikt zouden worden door een professioneel schoonmaakbedrijf, om de schoonmaak een stuk efficiënter te maken. Zo is het slim om lange bewegingen te maken in rechte lijnen. Hierbij begin je met stofzuigen vanuit de verste hoek van de kamer. Op deze manier ben je minder geneigd om meerdere malen de stofzuiger over hetzelfde deel van de vloer te halen.

Schoonmaaktips voor de woonkamer

De schoonmaak van de woonkamer wordt vaak gezien als het meest vervelende schoonmaakwerk, omdat hier meestal de meeste spullen liggen, zoals kranten en afstandsbedieningen. Zorg daarom eerst dat je alles wat los ligt bij elkaar op een stapel legt. Net zoals bij de slaapkamer, ga je eerst over alle oppervlakten heen met een microvezel- of een stofdoek. Oppervlakten van glas kun je echter het beste reinigen met een glasreiniger. Vervolgens haal je de stofzuiger weer door de ruimte heen en verplaats je meubilair als dit kan, om zo op alle plekken te kunnen komen.

https://schoonmaakkaart.nl/professioneel-schoonmaakbedrijf/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten