Groene wand van kunstplanten: wat zijn de voordelen?

Naarmate de temperaturen stijgen en de dagen langer worden, groeit ook het verlangen om in de natuur te zijn, dicht bij een groene omgeving. Wat als we op kantoor een beetje van die kleur zouden kunnen krijgen, zelfs als we weinig ruimte of daglicht hebben? Dit alles is mogelijk dankzij groene wanden van kunstplanten.

Wat zijn kunst groene muren?

Nu steden steeds dichter bevolkt raken en woningen steeds minder ruim zijn, zijn groene muren een gemakkelijke, aanpasbare en creatieve oplossing gebleken om een kantoor, winkel of restaurant koeler en kleurrijker te maken. In feite zijn ze al een grote trend in de stedelijke landschapsarchitectuur. Het is een op maat gemaakte structuur, gemonteerd tegen een muur, gemaakt van lichte en aanpasbare materialen.

Maar de waarheid is dat niet ieder van ons de ruimte en de tijd heeft die natuurlijke planten nodig hebben. Er zijn verschillende uitdagingen bij het installeren van een natuurlijke groene muur: huizen met weinig natuurlijk licht, gebrek aan tijd voor onderhoud, of problemen met vocht door bewatering. De oplossing is een groene wand van kunstplanten! Zo’n groene wand ziet er zeer realistisch uit en kan verschillende soorten kunstplanten naar keuze bevatten. Bovendien bieden deze groene muren verschillende voordelen.

Ze nemen niet te veel plaats in

Het hebben van een minder ruime woning is geen belemmering om creatief te zijn en te proberen deze groene muren te creëren. In feite kan het een manier zijn om de decoratie van een huis of kantoor te vernieuwen, zowel binnen als buiten, en het een schoonheid te geven zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Deze vorm van decoratie is een trend aan het worden, juist omdat hij aanpasbaar is aan verschillende kamers en ruimtes in huis. Kijk op de website van Coolplant en laat je inspireren.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten