Tuinhuizen en tuintrends van 2021

VL wonen

Door de jaren heen ontstaan er vele trends, dus ook op het gebied van tuinhuizen. Ga je een tuinhuis aanschaffen of kan je oude tuinhuis een opknapbeurt gebruiken? Lees in deze blog alles over de trendontwikkeling van tuinhuizen en laat je inspireren voordat je een tuinhuis plaatst of opknapt!

Classic vs modern

Vroeger zagen we veel tuinhuizen met sierranden en relief. Tegenwoordig is de trend ‘modern’ ontstaan en dit is ook een belangrijk aspect bij het inrichten van een tuin. Er wordt nu steeds meer gekozen voor een moderne stijl. Hoe we dat terugzien in een tuinhuis? Door strakke lijnen, hoeken en glazen elementen. Dan zijn er ook nog tuinhuizen met een overkapping of veranda. Deze waren al geliefd en de trend wordt voortgezet bij het bouwen van tuinhuizen in de toekomst. 

Natuurlijke stijl

De natuurlijke look is ook een trend die zich ontwikkelt, dus niet te veel poespas of bijzondere materialen. De keuze gaat veelal uit naar hout. Hout is en blijft een klassieker. Alhoewel er wel een ontwikkeling plaatsvindt. Namelijk van normaal hout naar lariks of douglas hout. Dit type hout zijn harshoudende houtsoorten van naaldbomen en zijn minder gevoelig voor schimmels. Eigenlijk een soort luxere en duurzamere soort hout voor tuinhuizen. Voorheen werd er ook wel kunststof gebruikt, maar hierdoor ogen tuinhuizen koud en kil. De trend ontwikkelt zich daarom door naar een natuurlijke stijl. 

Mobiliteit, een must

Een andere tuintrend is de mobiliteit van tuinhuizen. Door de kleine en compacte vorm van tuinhuizen is het tuinhuis gemakkelijk te verplaatsen. Het kan de moeite waard zijn om je tuinhuis om te toveren tot een kleine woonruimte, net als de trend ‘tiny houses’. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je zomer en winter kan tafelen of borrelen in het tuinhuis. Ook zie je hierdoor steeds meer tuinhuizen met overkappingen en technische ontwikkelingen voor kleine ruimtes. 

Multifunctioneel

Een tuinhuis werd vroeger, net als een garage, veel gebruikt om fietsen en gereedschap op te bergen. Echter biedt een tuinhuis veel meer waarde. Als je het maar de juiste inrichting geeft. Zo kan je jouw tuinhuis omtoveren tot kantoor. Dat is voor heel wat thuiswerkers ideaal wanneer de kinderen uit school komen en jij rustig door kan werken. Geen kantoor nodig? Dan kan je er ook altijd een hobbykamer van maken of een extra speelplek voor de kids. Richt je tuinhuis in hoe jij wilt en geniet van de extra leefruimte voor het hele gezin!

Technische tuinhuizen 

Techniek blijft in ontwikkeling en komen we deze jaren ook meer tegen bij tuinhuizen. Zo kan je het licht, de temperatuur of een beveiligingssysteem via je mobiel reguleren. Ook worden bepaalde robots, zoals de stofzuigerrobot of maairobot ingezet en bewaard in het tuinhuis. Welke technische snufjes zijn voor jou een must om te hebben? 

 

Bekijk welke stijl jij het mooiste vindt bij Fonteyn tuinhuizen en kies welke tuintrends jij kan toevoegen om je tuin te verruimen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten