Genieten van een spa bubbelbad

VL wonen

Een luxe spa bubbelbad in uw tuin zorgt ervoor dat u en uw gezin zich op een aangename manier kunt ontspannen. Maar er wordt vaak vergeten dat het heel belangrijk is dat u het water van de spa gezond houdt. Doet u dit niet, dan kunnen gebruikers van de spa ziek worden, vooral wanneer zij een mindere weerstand hebben. Vandaag hebben wij een aantal tips voor u samengesteld zodat u bij de aanschaf van een spabad weet waar u rekening mee moet houden. De mogelijkheden om het water in de spa gezond te houden zijn vaak eindeloos. Daarom zien mensen door de bomen het bos niet meer. Lees snel verder over onze tips.

Gezondheid spa water van uw spa bubbelbad

Een spa bubbelbad heeft gemiddeld een temperatuur van ongeveer 38 graden Celsius. Maakt u regelmatig gebruik van de spa, dan is het juist nog belangrijker om te controleren hoe de conditie van het water is. Dit kan door middel van een PH-tester of een tester om de algehele alkaliniteit te meten. Hier zijn verschillende soorten testmethodes voor op de markt gebracht, maar het kan zo simpel als wat met een paar test strips. Houd een strip in het water van de spa, waarna u deze in de automatische meter doet. Hierop is vervolgens te zien hoe de kwaliteit van het water op dat moment is. Door specialisten wordt aangeraden om het water ongeveer één a twee keer in de week te testen. Waar nodig is het dan mogelijk om chloor of broom toe te voegen aan het water, zodat de gezondheid van de spagebruikers niet op het spel komt te staan. Ook zijn er waterbehandelingsmiddelen die geen chloor bevatten. Sommige mensen kunnen hier absoluut niet tegen of zijn niet echt een voorstander van chloorgebruik. Wel kan het soms zijn dat zo’n middel minder effectief is dan de chloorhoudende waterbehandeling.

http://www.youtube.com/watch?v=zBBFLj9yzAo

Spa bubbelbad van Westerse kwaliteit

Kijk goed wat voor soort spa bubbelbad er wordt aanboden bij een specialist. Sommige bubbelbaden die uit China komen geven het vaak binnen een jaar al op. Dit komt omdat deze bubbelbaden niet gemaakt zijn om deze in Nederland of in andere koudere Europese landen te gebruiken. Deze baden bevatten niet genoeg isolatie waardoor een spa veel meer energie gebruikt dan in eerste instantie is verteld bij de aanschaf. Op internet staat het vol over dit soort horrorverhalen. Ik vind het heel belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de voor- en nadelen en waar zij op moet letten bij de aanschaf. Een spa bubbelbad van Westerse kwaliteit (Amerikaans of Europees) is ingesteld op het klimaat en bevat genoeg isolatie en is uitgerust met onderdelen die tegen corrosie kunnen. Wij hebben namelijk (vooral in het westelijke gedeelte van Nederland) een zoute lucht. Dit kan in veel gevallen ook de spa aantasten. Houd hier rekening mee! Houd onze blog in de gaten en blijf op de hoogte van de tips die wij u geven.

http://sauna4you.nl/alles-over-de-spa-bubbelbad/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten