VL Wonen
Wonen in een appartement

Arabische hanglampen

Oosterse lampen vinden hun oorsprong voornamelijk uit India, Maleisië, Egypte… Het gamma van Oosterse lampen is heel uitgebreid je vindt er diverse soorten en maten in terug. Een populaire soort zijn namelijk de Arabische lampen.

 

Arabische lampen zijn vooral bekend omdat ze met de hand gemaakt worden door getrainde arbeiders. Hierdoor is elke Arabische lamp uniek omdat deze niet machinaal gemaakt werd. Je vindt veel unieke Arabische patronen terug in zo een lamp. Er wordt ook vaak gewerkt met mozaïek zodat de lampen nog mooier en sierlijker worden.

Je kan kiezen uit zoveel verschillende soorten denk maar aan Arabische vloerlampen, tafellampen, leeslampjes, decoratielampen, wandlampen… Toch kiezen de meeste mensen wereldwijd voor een hanglamp.

Wist je trouwens dat in Nederland een Arabische hanglamp het meest verkocht wordt? Dit komt omdat het nog een redelijk nieuw product is op de Nederlandse markt. Toch zijn de lampen op korte termijn enorm populair geworden in Nederland, en dit komt door het feit dat iedere lamp uniek (persoonlijk) is maar ook omdat ze allemaal een mooi lichteffect afgeven door hun speciale patronen.

Als je een Arabische hanglamp gaat kopen dan ga je kunnen kiezen uit een versie met een stoffen of touwen omhelzing. Sommige hebben zelfs extra versiering zoals bijvoorbeeld slierten of gouden elementen, die net dat extraatje kunnen geven aan je lamp en interieur. De kleuren variëren van zilver naar bronskleur en van zwart naar wit, de ronde vormen passen goed bij de Arabische look.

Je kan een Arabische hanglamp combineren met een modern interieur. Dit komt omdat een modern interieur voornamelijk bestaat een strakke meubels en moderne kleuren. Wanneer er dan een mooie Arabische hanglamp toegevoegd wordt aan dit interieur dan zal de unieke lamp feller opvallen en toch verfrissing geven in het strakke kader. Het spreekt ook voor zich zelf dat een Arabische hanglamp ook perfect past bij een Oosterse stijl. De warme kleuren en de gezellige sfeer sluiten mooi aan bij de dromerige relaxte sfeer van het oosten.

https://lichtentips.wordpress.com/2015/05/04/de-sfeermaker-in-huis-oosterse-lampen/