Verhuizen met je bedrijf, waar moet je aan denken?

Ga je uitbreiden als bedrijf of ga je juist naar een kleiner pand? Er kunnen veel redenen zijn waarom je je bedrijf naar een andere locatie verhuist. Bij het verhuizen van je bedrijf komt veel kijken. Welke spullen wil je behouden, welke gooi je weg? Zijn er spullen die je nog kunt verkopen? In dit artikel geven we je tips over hoe je je bedrijf zo efficiënt mogelijk naar een nieuwe locatie kunt verhuizen. 

Spullen vervoeren

Je kantoor leegmaken is een flinke klus. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Zorg ervoor dat je op tijd een verhuisbedrijf in de arm neemt om de spullen te verhuizen. Ga je naar een kleiner pand, bepaal dan eerst welke werkplekken je wilt behouden. De andere kantoor werkplekken afvoeren is de volgende stap. Zijn deze werkplekken nog bruikbaar, maar verouderd dan kun je ze vaak laten ophalen, waarna ze aan een goed doel worden geschonken.  

 

Spullen opslaan

Als je nog niet zeker weet wat je met bepaalde spullen moet doen dan kun je er ook voor kiezen om ze op te slaan. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontruimen van bedrijfsruimtes beschikken ook vaak over opslaglocaties waar je je spullen voor een kortere of langere periode kunt opslaan. Vaak kun deze bedrijven ook het afvoeren en op een later tijdstip bezorgen voor je regelen. 

 

Bezemschoon opleveren

Het kantoor waaruit je vertrekt moet vaak bezemschoon worden opgeleverd. Soms zijn er ook andere eisen waaraan moet worden voldaan. Het kan zijn dat de vloerbedekking moet worden verwijderd en dat er geen lijmresten mogen achterblijven. Misschien moeten er tussenschotten of systeemplafonds worden verwijderd. Ook kan het zijn dat er bepaalde herstelwerkzaamheden moeten worden verricht zoals het repareren van gaten in de muur, het plafond of de vloer. Zorg dat je hier voldoende tijd voor uittrekt en het contract goed naleest, zodat je precies weet hoe je de ruimte moet opleveren.  

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten