Dakrenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Zonder dak boven je hoofd kun je niet prettig wonen. Het dak van een huis zorgt ervoor dat we warm en droog zitten. Daarom is het belangrijk dat het dak van je huis in goede conditie verkeerd. Toch is het soms nodig om het dak te vernieuwen of te renoveren. Lees hier meer over wat er komt kijken bij een dakrenovatie. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat het in zijn werk?

Hoe lang gaat een dak mee?

De dakbedekking van een plat dak gaat zo’n 40 jaar mee. Bij schuine daken is een dak pas na 70 jaar toe aan vervanging. Regenwater spoelt namelijk makkelijker van een schuin dak af, waardoor het minder snel slijt. Een dak moet sterk genoeg zijn om twee keer zijn eigen gewicht te dragen. Bij hevige regen of sneeuwval is de belasting het zwaarst. Krijg je last van lekkages, dan is het in de meeste gevallen tijd om je dak te vernieuwen.

Een schuin dak vernieuwen

Een schuin dak vervangen is gevaarlijk werk. De dakdekkers plaatsen steigers zodat ze makkelijker en veilig kunnen werken. Nadat de steigers zijn geplaatst gaan de dakdekkers aan het werk. Bij schuine daken worden vaak de balken en de isolatie vernieuwd. Soms zijn de dakpannen nog bruikbaar. In andere gevallen moeten ook de dakpannen worden vervangen. Het vervangen van een dak is een kostbare aangelegenheid. Vergelijk daarom meerdere offertes aan zodat je een goed beeld krijgt van de prijzen.

Een plat dak vervangen

Een plat dak gaat minder lang mee dan een schuin dak. Dit komt omdat het meer te verduren heeft dan een schuin dak. Regen en vuil blijft vaak langer op het dak liggen. Op platte daken vind je vaak bitumen, PVC of EPDM. De kosten van het vervangen van een plat dak zijn vaak lager dan bij het vervangen van een schuin dak. Dit komt omdat de materialen die worden gebruikt bij een plat dak goedkoper zijn. Wil je meer weten over het vervangen van je dak? Kijk dan eens op Dakxl.Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten