Slot openen zonder sleutel met behulp van lockpicking

Lockpicking is een vaardigheid waarbij men sloten opent zonder de sleutel te gebruiken. Het komt wel eens naar voren in actiefilms waarbij de acteur het slot weet te openen met niets meer dan een ijzerdraadje.

 

In deze films is dit vaak enorm overdreven maar het is dus wel gebaseerd op iets dat echt kan. Het is zelfs een sport en het heet lockpicking. Bij lockpicking is het de bedoeling om een slot te kunnen openen zonder schade toe te brengen aan het slot.

 

Veel mensen zijn in eerste instantie gechoqueerd wanneer ze worden dat deze sport vrij te beoefenen is. Ze maken zich zorgen dat deze sport zou kunnen worden misbruikt door mensen met minder nobele intenties. De meeste lockpicker’s zijn echter gewoon gefascineerd in de werking van sloten.

 

Net zoals iemand die helemaal gek is op auto’s zo zijn er ook mensen die gefascineerd zijn door de werking aan sloten. De beoefenaars van deze sport noemt men lockpickers. Het belangrijkste dat deze mensen opvalt is dat de betrouwbaarheid van sloten flink tegen valt. Wanneer je met open en eerlijke blik naar sloten kijkt dan zul je er al snel achter komen dat sloten toch redelijk makkelijk te openen zijn.

 

Het is dus belangrijk om je hier goed bewust van te zijn. Helemaal als je beseft dat bijna iedereen dag in dag uit enorm bouwt op de werking van sloten. Lockpicking is dus een belangrijke ontwikkeling die ons een actuele weergave geeft van de werkelijke veiligheid die sloten bieden.

https://lockpicks.nl/product/goso-18-stuks-set/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten