Een keuken kopen doe je niet zomaar: Hier moet je rekening mee houden

VL wonen

Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar. Het gaat meestal om grote bedragen en het is vaak een lang proces, vooral als je niet goed weet wat voor soort keuken je wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke keuken of een moderne keuken? En hoe ga je te werk?

Voor welke stijl ga je?

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat voor stijl je mooi vindt en wat past bij de rest van het huis. Heb je alles in huis heel strak en modern, dan is het misschien gek om een hele landelijke eiken keuken te kiezen. Zorg er dus voor dat de keuken past bij de rest van het huis. Neem daarnaast ook eens een kijkje op Pinterest en maak een bord van alle foto’s die je mooi vindt. Op deze manier is de keuze voor welke stijl je moet gaan snel gemaakt.

Maximaal budget bepalen

Denk ook goed na over het maximale bedrag dat je wilt besteden en wat je allemaal nieuw wilt kopen. Wil je bijvoorbeeld meteen alle apparatuur nieuw? En welke apparatuur zou je dan willen? Geef tijdens je bezoek aan de winkel aan wat ongeveer je budget is. Zo voorkom je teleurstelling wanneer jouw droomontwerp gemaakt is, maar deze niet binnen het kostenplaatje past.

Geen overhaaste beslissingen

Maak geen overhaaste beslissingen en bezoek een aantal showrooms voordat je een keuze maakt. Hoe meer keukens je ziet, hoe beter jij erachter komt wat je wil en wat voor jou belangrijk is in een keuken. Heb je jouw droomkeuken gevonden? Maak dan goede afspraken over de levering en de betaling. Zet vervolgens niet zomaar je handtekening onder de offerte maar denk er goed over na. Neem het ontwerp (wanneer mogelijk) mee naar huis en slaap er even een nachtje over.


Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten