De 5 meest gestelde vragen bij het kopen van een huis

VL wonen

Een huis kopen is natuurlijk altijd een grote stap waarbij veel vragen komen kijken. Gaat u bijvoorbeeld voor het eerst samen wonen, het huis uit of wilt u groter gaan wonen? Bij Groot Amsterdam is alles mogelijk en begeleiden wij u tijdens deze spannende beslissing van woning aankoop Amsterdam. Zo leest u hieronder de 5 meest gestelde vragen bij het kopen van een huis in Amsterdam.

Nadat u op onze website of op een andere manier een geschikte woning bij ons gezien hebt dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk bezichtigen, maar hoe gaat dit in zijn werk bij makelaar Amsterdam? Een vraag die hiermee vaak gepaard gaat is het wel of niet inschakelen van een aankoopmakelaar. Een aankoop makelaar Amsterdam heeft veel ervaringen op de huizenmarkt en kijkt zakelijker naar de woningen omdat hij/zij niet geleid wordt door emoties. Ook heeft een aankoopmakelaar heeft bovendien meer kennis en ervaring in onderhandelingen. Wij zouden u dan ook aanraden om een aankoopmakelaar in de schakelen als u op zoek bent naar een nieuwe koopwoning. Deze kan afspraken voor bezichtigingen voor u maken en tijdens de bezichtigingen letten op speciale zaken. Bij de bezichtigingen bepaalt de verkopende partij altijd de verkoopprocedure, u hoeft dus niet altijd als eerste te reageren om de meeste kans te maken. Bent u eenmaal uitgenodigd voor een bezichtiging dan is het belangrijk dat u uw eisen en wensen op een rij zet zodat u kunt kijken of de woning hieraan voldoet.

Woning aankoop Amsterdam

Wanneer u een huis bezichtigd hebt wat helemaal aan de wensen voldoet, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een bod uitbrengen die hopelijk meteen geaccepteerd wordt door de verkopende partij. Dit zal echter niet altijd meteen het geval zijn, want vaak zal de verkopende partij een tegenbod doen. Op het moment dat de andere partij een tegenbod doet dan bent u in onderhandeling. Dit is nog niet het geval wanneer de verkopende makelaar aangeeft het bod te gaan bespreken. Hiermee wordt ook meteen een andere vraag beantwoord, namelijk het feit dat de verkopende partij de woning niet aan u hoeft te verkopen wanneer u de vraagprijs biedt en de verkopende partij dus altijd een tegenbod kan doen. Ook is het mogelijk dat de verkopende partij de vraagprijs verhoogd tijdens de onderhandelingen.

Als de verkopende partij uw bod geaccepteerd heeft en u verder afspraken gemaakt heeft over zaken zoals de ontbindende voorwaarden en de opleveringsdatum dan zal onze verkopende makelaar deze afspraken schriftelijk vastleggen in de koopakte. Vervolgens is het van belang dat beide partijen deze koopakte ondertekenen, waarna u wettelijk 3 dagen bedenktijd hebt om nog van de koop van de woning af te zien. Doet u dit niet dan is na deze 3 dagen de koopakte rond.

 

Makelaar Amsterdam

Bij uw woning aankoop Amsterdam moet u altijd kosten koper betalen. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te weten welke kosten u hierbij allemaal kunt verwachten. Kosten kopen zijn de kosten die door de overheid zijn gekoppeld aan de overdracht van een woning. Hieronder vallen notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en overdrachtsbelasting. Let hierbij wel op dat de courtage voor uw aankopende makelaar Amsterdam voor uw eigen rekening zijn.

https://www.grootamsterdam.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten