Ooit gehoord van keukenkastjes laten wrappen?

Wrappen, iets met folie inpakken, is inmiddels vrij bekend als het om auto’s gaat. Maar wist je dat het ook op andere voorwerpen toegepast kan worden? Bijvoorbeeld op keukenkastjes. Natuurlijk wordt hierbij gebruik gemaakt van folie die speciaal geschikt is voor kastdeurtjes en voor het gebruik van de keuken. Lees verder voor een kennismaking met keukenkastjes laten wrappen.

Wat is keukenkastjes laten wrappen precies?

Voor het wrappen van keukenkastjes wordt interieurfolie gebruikt. Deze folie is dus speciaal voor binnen. De bovenzijde is voorzien van een robuuste laminaatlaag en de hechting op het oppervlak gebeurt door de folie vast te lijmen. Hoewel deze interieurfolie tegen een stootje kan en ook geschikt is voor de kookwerkzaamheden die je in de keuken verricht, kun je er geen hete pannen opzetten. De folie gaat jaren mee. Ben je op zoek naar een oplossing om je keuken ieder jaar van een ander uiterlijk te voorzien, dan is je keukenkastjes laten wrappen niet geschikt. Het is bedoeld als permanente opfrisser van je keuken.  

Wanneer kies je ervoor keukenkastjes laten wrappen?

Keukenkastjes laten wrappen kan je om diverse redenen doen. Misschien ligt de aanschaf van een hele nieuwe keuken buiten je budget. Het is ook mogelijk dat je heel tevreden bent over de indeling van je huidige keuken. Maar dat de stijl gedateerd is en daar wil je wat aan doen. Of misschien zijn een paar keukenkastjes beschadigd en wil je daarvoor niet de hele keuken vervangen. In alle gevallen biedt keukenkastjes laten wrappen een betaalbare en praktische oplossing. Je keukenkastjes zien er weer als nieuw uit en je hebt er geen bedrag voor hoeven te betalen dat gelijk staat aan de aanschaf van een nieuwe keuken. 

Kies je folie in je favoriete interieurstijl

Nu je toch nadenkt om je keukenkastjes te laten wrappen, kun je meteen kijken of de stijl van je huidige keuken nog wel aansluit bij je wensen. Want nu is het moment om daar verandering in aan te brengen. Keukenkastjes laten wrappen kun je namelijk doen in de stijl die je wilt. Houd je van een betonlook? Daar is een folie voor. Heb je liever een keukenkastje met een folie met een houtnerf? Ook dat is geen probleem. De folie is in diverse stijlen en kleuren verkrijgbaar, waarbij er bovendien voor folie met een motief gekozen kan worden.  

Nog meer voordelen van keukenkastjes laten wrappen

Behalve dat je keuken er voor een overzichtelijk bedrag weer als nieuw uitziet, heeft het keukenkastjes laten wrappen nog meer voordelen. Zo is het binnen een dag aangebracht en kun je de keuken erna ook direct in gebruik nemen. Dat scheelt een hoop rommel in huis en je hoeft het bovendien niet een paar weken zonder keuken te doen. Het onderhoud van de folie is eenvoudig. Je kunt de oppervlaktes van de keukenkastjes die je hebt laten wrappen met de gebruikelijke middelen schoonmaken. Bovendien is het natuurlijk zo dat niet alleen het keukenkastje gewrapt kan worden. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland dat je in dezelfde stijl wilt brengen als je keukenkastjes? Of wil je deze juist in het oog laten springen met een andere kleur? Ook daarvoor is het wrappen een ideale oplossing.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten