Tips voor bij het verbouwen van je woning!

Tips voor bij het verbouwen van je woning

Hoe overleef jij de verbouwing van je woning? Dat is de vraag waar veel mensen die vlak voor een verbouwing nog steeds in het huis wonen, zich afvragen. Je ziet als een boom op tegen alle open gaten in huis, tegen de lagen stof die overal op meubels en in vensterbanken komt te zitten. Misschien is het beter om even een weekje of twee in te trekken bij opa en oma? Of is het niet zo’n ‘big deal’ om de verbouwing thuis uit te zitten? Hier zijn een aantal tips voor hoe je de verbouwing overleeft.

Tip #1: Spreek een duidelijke en reële planning af Het is belangrijk om met de aannemer of met je vriend-bouwvakker af te spreken voordat je begint met de verbouwing hoelang het gaat duren om de verbouwing af te ronden. Als je samen een reële planning maakt en iedereen daaraan houdt, dan is het makkelijker om de tijd van verbouwen vol te houden. Ook is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat je alle vergunningen in huis hebt en voldoet aan de regelgeving. Doe je dat niet, dan kan een bouwproces soms lang stil blijven liggen en dat is helemaal niet prettig als je buitenmuur open is. 

Tip #2: Plak bepaalde plekken af Het is een goed idee om bepaalde delen van het huis af te plakken met plastic, zodat de rest van het huis stofvrij blijft. Je kunt bijvoorbeeld bij het bouwen van een dakkapel de bovenste verdieping in het trapgat afplakken, zodat er geen stof op de tweede verdieping en de begane grond komt. Dat scheelt aan het einde van de verbouwing heel veel werk om alle meubels en vensterbanken weer schoon te maken.

Tip #3: Maak het de werkers gemakkelijk Het is een goed idee om bouwvakkers de juiste rolsteigers te geven, waardoor ze niet door je hele huis hoeven te marcheren om naar boven te komen. Met de juiste ladders en steigers kunnen ze gewoon buitenom naar je dakkapel of tweede verdieping komen, zonder dat ze jouw trap vies maken in hun werkschoenen of beschadigingen veroorzaken op het behang of de binnen-kozijnen.

Tip #4: Regel oorbeschermers Het klinkt misschien als een grap, maar dat is het niet. Vaak klinkt een verbouwing behoorlijk heftig door de muren. Het is daarom belangrijk om voor jezelf, maar ook voor je buren, gehoorbescherming te regelen. Zo kun je, als het geluid lang aanhoudt, even ontsnappen aan de herrie.

Tip #5: Kom er samen doorheen Is jouw keuken toe aan verbouwing? Dan is het een goed idee om met vrienden, buren of familieleden af te spreken dat je bij hen komt eten. Het wordt namelijk wel erg duur om elke avond te bestellen en je hebt zonder keuken ook niet echt een plek om te eten. Als je een voor een je buren, familieleden en vrienden langsgaat om op het eten te gaan, ben je ook even weg van de verbouwing en kun je een beetje op adem komen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten