Verschillende soorten hagen

Voor iemand met echte groene vingers weet je vast wel wat hagen zijn. Het is misschien makkelijker te herkennen in het enkelvoud: heg. Deze zie je vaak om tuinen heen als een soort begrenzing. Maar wat voor soorten hagen heb je allemaal? Hieronder vind je een aantal populaire voorbeelden. 

 

De buxushaag 

De buxushaag is echt één van de bekendste en meest populaire soorten in de haagplanten. Deze haagplant is dan ook in vele tuinen te vinden en je zult hem dus vast wel herkennen. Met de buxus kun je zowel hoge als lage afscheidingen creëren en dat maakt het zo fijn om te nemen. De buxus heeft kleine, halfronde blaadjes en draagt in de zomer een wat onopvallende witte bloem. Heel mooi om te hebben dus, want het ziet er prachtig uit rondom de tuin. 

 

De laurierhaag 

Dan heb je de laurierhaag en deze is ook in verschillende soorten verkrijgbaar. Het kan dus zijn dat je wel even goed op zoek bent, omdat er gewoon zo ontzettend veel keus is. De laurier zorgt voor hele grote en brede hagen die vrijwel ondoordringbaar zijn en de hele winter hun eigen mooie groene kleur houden. De bladeren hebben de vorm van een laurierblad en vandaar ook de naam. De laurier is zeer winterhard en kan temperaturen tot wel min vijftien prima doorstaan. Daarbij groeit een laurier zowel in de zon als in de schaduw. Hij is dus van alle markten thuis. 

 

De meidoornhaag 

De meidoornhaag haag die je erg gemakkelijke plant. Je kunt het dus gewoon zelf doen en zo bespaar je nog eens een hoop kosten. Deze haag kan vrijwel tegen alle weersomstandigheden en je hebt daar dus geen last van. In het voorjaar komen er mooie witte tot witroze bloemen aan de meidoorn. Dit ziet er echt heel mooi uit en je kan er wel uren naar blijven kijken. De meidoorn heeft gedoornde takken, wat je wellicht wel kon raden door de naam. Hiermee creëer je een ondoordringbare haag. Ook heel handig dus, want daardoor is de meidoorn zeer geschikt als erfafscheiding. Een betere beveiliging heb je bijna niet nodig. 

 

De taxushaag

Naast de buxushaag heb je ook nog de taxushaag en dit is een zeer sterke en winterharde plant die behoort tot de langzaam groeiende coniferen soorten. De taxus geeft je tuin echt een niet normaal mooie, luxueuze uitstraling. Perfect als je dus voor de klassieke en chique sfeer gaat. De haag heeft mooie donkergroene kleur die ervoor zorgt dat andere planten in de tuin ook goed kunnen stralen tussen al het anders door. Door de langzame groei zijn ze in verhouding dan wel iets duurder dan snelgroeiende coniferensoorten. Een groot voordeel is wel dat je minder snoeiwerk hebt aan een taxus. Je hebt ook andere soorten planten zoals de prunus cerasifera nigra.

 

 

 

Buiten deze voorbeelden zijn er nog een hoop hagen soorten waar je uit kunt kiezen. Het is heel fijn dat er zoveel verkrijgbaar is, maar het maakt het ook nogal lastig om er dan eentje uit te kiezen. Ga vooral op onderzoek uit en kijk naar wat jij het mooiste vindt èn uiteraard wat er goed past bij jouw tuin. Het is als het ware ook een soort visitekaartje van de woning. Het valt echt meteen op. Het staat wel vast dat wanneer je de juiste soort heg gevonden hebt, je het wel zal weten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten