Wat zijn de populairste fruitbomen?

De lente en zomer zijn de seizoenen waarin de fruitbomen in volle bloei staan. Het is een prachtig gezicht om de appel-, kersen-, peren- en pruimenbomen te zien vol bloesems en later vol fruit. In deze blog zal ik meer vertellen over deze bomen en hoe ze in de lente en zomer bloeien.

 

Appelbomen

Appelbomen zijn misschien wel de bekendste fruitbomen en komen voor in vele soorten en maten. In de lente worden de bomen vol roze en witte bloesems, wat een prachtig gezicht is. Tijdens de zomermaanden groeien de appels aan de bomen en beginnen ze te rijpen. Als je een appelboom in je tuin hebt, is het belangrijk om regelmatig te snoeien om ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft en de appels goed kunnen groeien.

 

Kersenbomen

Kersenbomen zijn een andere populaire fruitboom en worden vaak in tuinen en boomgaarden geplant. In de lente worden de bomen vol witte en roze bloesems, die later plaatsmaken voor de zoete, sappige kersen in de zomer. Net als bij appelbomen is het belangrijk om kersenbomen te snoeien om de boom gezond te houden en ervoor te zorgen dat er voldoende licht en lucht bij de kersen kan komen.

 

Perenbomen

Perenbomen zijn ook een veelvoorkomende fruitboom en produceren heerlijke, sappige peren. In de lente worden de bomen vol witte bloesems en in de zomer groeien de peren aan de boom en beginnen ze te rijpen. Perenbomen hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en het is daarom belangrijk om de boom op een zonnige plek te planten.

 

Pruimenbomen

Tot slot zijn er de pruimenbomen, die in de lente vol witte en roze bloesems staan. De pruimen groeien aan de boom in de zomer en beginnen te rijpen. Pruimenbomen zijn over het algemeen makkelijk te verzorgen en hebben niet veel onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om de pruimen te plukken voordat ze te zacht worden, anders zullen ze snel bederven.

Algemene tips voor het onderhoud van fruitbomen

Het is belangrijk om fruitbomen goed te verzorgen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en veel fruit produceren. Hier zijn enkele algemene tips:

 

  • Snoei de bomen regelmatig om ervoor te zorgen dat er voldoende licht en lucht bij het fruit kan komen.

  • Geef de bomen voldoende water en voeding, vooral tijdens droge periodes.

  • Zorg ervoor dat de bomen op een zonnige plek staan om goed te kunnen groeien.

  • Pluk het fruit op het juiste moment om ervoor te zorgen dat het niet bederft.

  • Controleer de bomen regelmatig op ziektes en plagen en behandel ze indien nodig.


Fruitbomen bestellen voor in jouw tuin? Neem contact op met Online Planten Shop voor de mooiste fruitbomen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten