Nieuw leven in je woonkamer

Jouw woonkamer is de ruimte waar jij waarschijnlijk de meeste tijd in doorbrengt en is ook het visitekaartje van de rest van jouw woning. Maar, juist omdat je hier de meeste tijd doorbrengt, is de kans ook groot dat je het huidige interieur eens zat begint te worden. Het is dan ook soms tijd om weer wat nieuws aan je huis toe te voegen. In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe jij makkelijk nieuw leven aan het interieur van jouw woonkamer kunt geven, zonder dat jij jouw hele kamer hoeft te verbouwen.

Verander kleine meubels

Ten eerste kun je de kleine meubels in je kamer vervangen voor een nieuw opvallend item. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de salontafel bij de tv te vervangen voor een nieuw, opvallend meubelstuk. Stond hier een lichte tafel? Kies van bijvoorbeeld om hier een donker meubelstuk te plaatsen. Heb je een vierkante of rechthoekige tafel staan? Kies er bijvoorbeeld dan voor om voor een andere opvallende vorm te gaan. Of kies voor een leuke felgekleurde salontafel voor een vleugje extra kleur in je woonkamer. Kies een leuke, vernieuwende tafel die bij jou past en zet er een vaas op om het af te maken. Dit kun je natuurlijk voor alle kleine meubels in jouw woonkamer doen, en zal ook een nieuw uiterlijk aan je woonkamer geven.

Nieuwe accessoires

Je kunt er ook voor kiezen om dit project iets kleiner aan te pakken, en gewoon andere accessoires in je huis toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kap rondom de lamp die boven de eettafel hangt. Ook kun je gaan voor een nieuw vloerkleed bij de bank. Leuke, nieuwe kussentjes in een fel kleurtje op de bank kunnen ook al een vernieuwende toevoeging zijn voor in jouw woonkamer. Ten slotte kan je ook een mooie vaas, zoals de House Doctor vazen toevoegen aan je interieur voor net even dat extra’s. 

Kleine aanpassingen in de muren

Behalve de meubels en accessoires in je woonkamer, kun je ook snelle, makkelijke veranderingen aanbrengen in bijvoorbeeld de muren of de deuren. Je kunt bijvoorbeeld 1 muur schilderen in een leuk, nieuw fleurig kleurtje. Dit geeft je woonkamer een totaal nieuw aanzicht. Verder kun je bijvoorbeeld mooie plafondlijsten ophangen. Dit geeft je woonkamer een sierlijk gezicht. Een andere leuke aanpassing, is om de deurkrukken te veranderen. Dagelijks raak jij jouw deurkrukken vaker aan dan je denkt. Wanneer er nieuwe deurkrukken in de deur zitten, zal dit je dan ook vaak opvallen!

 

Wanneer je je woonkamer toch zat begint te worden en je het leuk vindt, is het tijd voor verandering. Deze verandering kun je in kleine mate aanbrengen, door bijvoorbeeld kleine meubels te vervangen, nieuwe accessoires in je huiskamer toe te voegen, of bijvoorbeeld nieuwe deurklinken in je deur te plaatsen. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten