Huishoudelijk

De voordelen van leven en wonen op het platteland

Overweeg jij om te gaan verhuizen naar het platteland? Woningen op het platteland hebben vaak iets karakteristieks. Iets wat je in de stad niet vindt. Het platteland heeft naast de veelvoud aan natuur nog veel meer te bieden als we dit met de stad vergelijken. Ben jij benieuwd welke voordelen leven en wonen op het platteland biedt? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Je fietst overal eenvoudig naartoe
Leven en wonen op het platteland betekent dat je volop van de natuur kunt genieten. Met de fiets kun je overal eenvoudig naartoe fietsen, terwijl je ondertussen geniet van de omgeving. Met de juiste fiets wordt je altijd gezien op de weg en fiets je tevens veilig naar je eindbestemming toe. Een fiets kopen is dan ook een goede optie, zodat je overal in de stad goedkoop en snel naar toe kunt.

Altijd in de buurt van de stad
Met je dames- of herenfiets kom je dus snel overal, maar ook een groot voordeel aan het platteland is dat de stad altijd dichtbij is. Zo hoef je dus niet alleen met de fiets op het platteland te blijven. De afstanden zijn vrij klein. Wil je een avondje uitgaan of de bioscoop bezoeken in de stad, dan kun je daarna weer thuis de rust van het platteland opzoeken. Je kunt deze twee werelden perfect met elkaar combineren.

Gezondere buitenlucht
Onderzoek heeft uitgewezen dat de lucht op het platteland gezonder is dan de lucht in de stad. Mensen die op het platteland wonen zijn dan ook stukken gezonder dan mensen in de stad. Ook staat het platteland bekend om het feit dat je er geheel tot rust kunt komen, waardoor stress minder op de loer ligt dan in de stad.

Mensen kennen elkaar
Op het platteland is het vrij normaal om elkaar te groeten. De mensen kennen elkaar en maken daarom sneller een praatje. Buren kennen elkaar doorgaans nog van naam. Ook stellen mensen zich automatisch aan je voor als ze net op het platteland zijn komen wonen. Ook wordt er indien nodig nog bij elkaar in- en uitgelopen. En gebeurt er iets, dan kunnen buren elkaar op de hoogte stellen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer een dier ontsnapt is.

Ideaal voor kinderen
Het platteland is ook ideaal voor kinderen. Ze kunnen er heerlijk in bomen klimmen, hutten bouwen, ravotten, enzovoort. Het platteland biedt veel meer ruimte voor het doen van allerlei buitenactiviteiten dan de stad. Hierdoor kunnen kinderen zich volop uitleven.

Minder criminaliteit
De criminaliteitscijfers zijn weliswaar gestegen, maar op het platteland ervaar je sowieso minder last van inbraak, discriminatie en geweldsdelicten. Dit heeft mede te maken met de grotere sociale controle en de andere omgeving.

Minder verkeer op de weg
Ook een grote voordeel van wonen op het platteland is dat je er weinig verkeer hebt. Natuurlijk kan er in het dorp veel verkeer zijn, maar er zijn meer plekken waar bijna niemand op de weg rijdt. Hierdoor kun je ook in alle rust op de weg fietsen en genieten van de omgeving.