4 tips om je huis waterproof te maken

Bescherming van het huis tegen wateroverlast is van cruciaal belang. Water kan namelijk vochtige muren, schimmelvorming en zelfs instortingsgevaar veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis waterdicht te maken. In dit artikel geven we je vier handige tips om water buiten de deur te houden.

Vergeet de keldervloer in huis niet

De keldervloer waterdicht maken is een van de belangrijkste stappen in huis om lekkages te voorkomen. Vaak zijn kelders vatbaar voor vocht en kunnen ze onder water raken als er veel regen valt. Om je kelder waterdicht te maken, kun je ervoor kiezen om de keldervloer te behandelen met een waterdichte coating. Deze coating zorgt ervoor dat er geen water meer door de vloer kan sijpelen en voorkomt zo vochtproblemen in de kelder. Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor het aanbrengen van de waterdichte coating, zodat je verzekerd bent van een professionele en duurzame oplossing.

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten op regelmatige basis is een belangrijke stap om je huis waterdicht te maken. Bladeren, takken en ander vuil kunnen zich ophopen in dakgoten en de afvoer van regenwater belemmeren. Hierdoor kan het water overlopen en langs de gevel naar beneden stromen, met vochtproblemen als gevolg. Door regelmatig de dakgoten schoon te maken, voorkom je verstoppingen en zorg je ervoor dat het water probleemloos weg kan stromen. Dit is een simpele maar effectieve manier om wateroverlast te voorkomen.

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is een derde manier om je huis waterdicht te maken. De gevel wordt waterafstotend gemaakt door het te impregneren. Dit betekent dat regenwater niet meer in de gevel kan trekken, maar er vanaf rolt. Hierdoor voorkom je vochtproblemen en blijft de gevel langer mooi en schoon. Het impregneren van de gevel kun je zelf doen met behulp van een impregneermiddel dat verkrijgbaar is bij de bouwmarkt. Volg hierbij altijd de instructies op de verpakking voor een optimaal resultaat.

Kitnaden controleren en vernieuwen

Als laatste tip is het verstandig om de kitnaden in je huis regelmatig te controleren en indien nodig te vernieuwen. Na verloop van tijd kunnen kitnaden breken of loslaten, waardoor water naar binnen kan dringen. Controleer daarom regelmatig de kitnaden rondom ramen, deuren, sanitair en andere plekken waar kit is aangebracht. Zie je beschadigingen of is de kit verouderd? Verwijder dan de oude kit en breng een nieuwe kitlaag aan. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een waterbestendige kit die geschikt is voor de betreffende ondergrond. Zo houd je je huis goed waterdicht en voorkom je vochtproblemen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten