In welke woonstijl past een landelijk vloerkleed het best?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed voor in de woonkamer of slaapkamer, dan ben je zeker al eens de benaming landelijke vloerkleden tegengekomen. Maar wat betekent de term landelijk eigenlijk? Kun je deze vloerkleden alleen maar kwijt in de boerderij? Landelijk geeft hier alleen een warme stijlvolle interieurstijl weer. De landelijke woonstijl kenmerkt zich door het matige gebruik van kleur.  

 

Hoe creëer je een landelijk interieur? 

In het landelijke interieur vind je veel rustieke materialen en hout. Textielsoorten als linnen en grove breisels of ouderwets aandoend katoen. Zoals al eerder genoemd matig je ook het kleurgebruik in een landelijk interieur. Je gebruikt eigenlijk alleen maar natuurlijke tinten zoals bruin, taupe, grijzen en beige varianten. In de woonkamer geeft dit totaalplaatje uiteindelijk een uitzonderlijk warme sfeer. Wil je zelf landelijke vloerkleden kopen? Houdt dan ook zeker het landelijke natuurlijke kleurenpalet in de gaten.  

 

Wil je graag eenvoudig een landelijk sfeer gaan creëren in je woonkamer? Naast dat je landelijke vloerkleden kunt kopen, kun je je muren ook een nieuwe teint geven. Kleuren als taupe of leemgroen op de muur combineren goed met landelijke woonaccessoires. Bovendien staan rustieke houten meubels hier perfect bij. Wil je het graag simpeler en sneller aanpakken? Ga dan op zoek naar wat fraaie accessoires van hout. Ook ouderwetse plaids en sierkussens gemaakt van grove materialen doen het goed op bijvoorbeeld de bank. En door een eenvoudig maar sierlijk gekleurd landelijk vloerkleed te kopen geef je jouw zithoek precies de warmte die het nodig heeft om een huiselijk gevoel te hebben. Wil je jouw landelijke interieur een beetje stoerder maken? Combineer jouw woonaccessoires en meubels dan met industriële metalen en doffe zwarttinten.  

 

Landelijk combineren met groen 

Groen staat voor rust, zorgt voor evenwicht en wordt tevens geassocieerd met nieuwe energie, frisheid en vruchtbaarheid. De perfecte kleur dus om in jouw slaapkamer te gebruiken. In het landelijke interieur zijn groentinten als leem, salie en andere afgezwakte enigszins vergrijsde tinten perfect te combineren met grijzen en beige. Zo kun je bijvoorbeeld de muur achter en rondom je bed leemgroen maken en dit combineren met een katoenlinnen dekbedovertrek in  antraciet kleur. Wil je hierbij ook een vintage vloerkleed groen aanschaffen? Dan maak je het geheel helemaal compleet. En hoe heerlijk is het om uit bed te stappen en met je blote tenen weg te zinken in een mooi vloerkleed? Een vintage vloerkleed in het groen aanschaffen is dus zeker een goed idee.

 

Matte tinten zijn een must 

In het landelijke interieur zijn glanzende materialen, glinsters en goud bijna niet terug te vinden. Ze horen er gewoon niet in thuis. Natuurlijk ontkom je soms niet aan wat glaswerk, glimmende fotolijsten of glanzende deurknoppen. Een compleet landelijk ingericht interieur werkt zich door in alle details. Kies voor oud hout, wanneer je op zoek bent naar mooie fotolijsten. Dof zwarte steensoorten en ouderwets glaswerk.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten