VL Wonen
Woning en Tuin

Trap weer als nieuw? Ontdek een linoleum traprenovatie

Vind je het ook zo vervelend als je trap tekenen van slijtage begint te laten zien? Eens in de zoveel tijd is het verstandig om de trap te laten renoveren. Om ervoor te zorgen dat je dit zo min mogelijk hoeft te doen, en er dus zo min mogelijk slijtage optreedt, is het belangrijk dat je kiest voor goede materialen en een professionele aanpak. Hieronder leest je de voordelen van linoleum en hoe dit werkt.

Wat is linoleum precies?

Linoleum is oorspronkelijk min of meer per ongeluk ontdekt, maar de toepassingen en de kwaliteit ervan hebben ervoor gezorgd dat linoleum tegenwoordig in bijna elk huis wel te vinden is. Linoleum is 100% natuurlijk en dat is te merken aan de uitstraling. Het wordt gemaakt op basis van lijnolie, hars, kalk en natuurlijke pigmenten. Met deze natuurlijke pigmenten wordt er aan elke trap van linoleum een uniek karakter meegegeven. Als je bij een traprenovatie linoleum gaat gebruiken, kun je rekenen op een trap die nóg beter bij het interieur past.

Het voordeel van bij een traprenovatie linoleum gebruiken is tevens dat je een zeer hygiënisch materiaal in huis haalt. Linoleum is met zijn antibacteriële eigenschappen de perfecte manier om het huis schoner te laten aanvoelen. Daarnaast is het materiaal geluiddempend en voelt het nooit koud aan. Met andere woorden, een materiaal dat zijn gelijke niet kent wat betreft wooncomfort.

Een trap stijlvol gerenoveerd

Kiest je bij een traprenovatie linoleum als basismateriaal, dan kun je dus eigenlijk alle kanten op. Er is een ruim assortiment aan linoleum trapbedekking beschikbaar, haast alle kleuren van de regenboog zijn leverbaar. Misschien wil je wel een mooie rode kleur, of ben je meer van een frisse blauwe look. Waar houtsoorten en laminaat vaak alleen een beperkte keuze aan bruine tinten mogelijk maken, kunt je het bij linoleum zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Het is mogelijk om in verschillende kleuren een trap te renoveren. Wilt je bij een traprenovatie linoleum gebruiken, maar heb je wel specifieke wensen wat betreft kleurencombinaties? Dan kan er in overleg meerdere kleuren gebruikt worden. Bijvoorbeeld van een traptrede die aan de bovenkant een bonte kleur heeft maar aan de voorkant fris wit? Het kan allemaal. 

Laat je inspireren in een showroom

Wil je voor een traprenovatie linoleum gebruiken, maar ben je nog niet zeker over hoe het gaat uitpakken? Dan ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de showroom van TopTrap. Ze zijn gevestigd in Purmerend, samen met hun collega Ten Dam Vloeren. Wil je het huis meer aanzien geven met een gerenoveerde trap en vloer, dan bent je hier aan het juiste adres.