Zo onderhoud je jouw gevel

Een goed onderhouden gevel zorgt voor een nette uitstraling van je huis. Het zorgt er ook voor dat de levensduur van je gevel verlengd wordt. Met deze tips houd je jouw gevel in topconditie.

Voorkom vuil en aanslag op je gevel door grondig reinigen

Het regelmatig reinigen van je gevel is essentieel om deze lang mooi te houden. Vuil en aanslag hopen zich na verloop van tijd op en dit tast de kwaliteit van het metselwerk aan. Gebruik daarom een milde reiniger en een zachte borstel om het vuil voorzichtig weg te vegen. Herhaal dit proces regelmatig om je gevel in topconditie te houden.

Repareer beschadigingen om vochtproblemen te voorkomen

Hout werkt nu eenmaal. Daar kun je niet aan ontkomen. En je gevel staat letterlijk het hele jaar in weer en wind, dus een beetje liefde en aandacht voor je gevel is af en toe niet verkeerd. Repareer beschadigingen daarom snel, om vochtproblemen of andere soorten schade aan je gevel te voorkomen. Scheuren of gaten in je gevel kunnen er namelijk voor zorgen dat vocht je woning binnendringt, en dit kan op termijn slecht zijn voor je gezondheid, doordat schimmels in huis ontstaan. Inspecteer daarom regelmatig je gevel en repareer eventuele gebreken zo snel mogelijk.

Schilderen, je gevel voegen en deze laten coaten biedt extra bescherming

Een andere manier om je gevel te onderhouden is door regelmatig te schilderen of opnieuw te voegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gevel er mooi uitziet, maar biedt ook extra bescherming tegen weersinvloeden. Je kunt jouw gevel laten coaten door een gevel coating specialist zodat de levensduur van jouw gevel verlengd wordt. Met een gevel coating breng je een transparante, beschermde laag aan over je gevel. Dit zorgt ervoor dat je gevel beter beschermd wordt tegen vuil, houtrot en de weersinvloeden. 

Verwijder begroeiing en planten zoals klimop van je gevel

Planten en begroeiing kunnen vocht vasthouden. Dit zorgt ervoor dat je gevel kan beschadigen en dat er schade aan het metselwerk ontstaat. Het is daarom slim om regelmatig je gevel te onderhouden en wildgroei van planten en mossen te verwijderen. Zo ziet jouw gevel er jarenlang mooi uit en blijft deze beschermd tegen schade.

 

https://hetzuidencoatings.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten