Wat zijn de voordelen van een houten eettafel?

Al eeuwenlang vind je in vrijwel elke eetkamer een houten eettafel. Hoewel deze trend de afgelopen decennia minder populair is geworden, heeft het inmiddels een ware comeback gemaakt. Dit komt met name doordat men de voordelen van een eettafel gemaakt van hout heeft herontdekt. Wil jij graag deze voordelen beter leren kennen? Lees dan nu deze blog goed door om hierachter te komen.

Een houten eettafel is mooi en tijdloos

In de eerste plaats is het een groot voordeel dat een eettafel van hout mooi en tijdloos is. Hout is immers een materiaal dat bijna overal mee overeind blijft, waardoor je jarenlang kunt genieten van dezelfde stijl. Daarnaast is het ook zo dat hout in vele verschillende soorten, maten en kleuren is te verkrijgen, waardoor je altijd een tafel kunt vinden die bij jouw stijl past. Dit is dan ook voor de meeste mensen de grootste reden om deze soort tafel aan te schaffen.

Hij is stevig en gaat vele jaren mee

Het tweede voordeel van een houten eettafel is dat hij stevig is. Een eettafel van hout gaat meestal tientallen jaren mee, waardoor je niet snel op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe. Ook is het zo dat het vervaardigd is van hardhout, waardoor je er zeker van kunt zijn dat de tafel niet gemakkelijk beschadigd raakt of uit elkaar valt.

Hij is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Verder is een groot voordeel van een houten eettafel dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Na het gebruik kun je de tafel afnemen met wat warme water en een stukje zeep, waarna hij er weer uitziet als nieuw. Ook is het zo dat je de tafel gemakkelijk kunt onderhouden met wat hout olie of wax. Veel mensen zijn geen fan van eettafels doordat deze vaak veel onderhoud nodig hebben, maar met een houten tafel ben je hier gelukkig van af.

Houten eettafel; het is milieuvriendelijk en duurzaam

Het vierde voordeel van een eettafel is dat hij milieuvriendelijk en duurzaam is. Hout komt immers uit de natuur, waardoor je er zeker van bent dat je geen schadelijke stoffen in huis haalt. Daarnaast is hout ook een verantwoord product, waardoor je kunt genieten van jouw prachtige tafel zonder dat je schuldgevoelens hebt.

Het is een natuurlijk materiaal dat warm en uitnodigend is

Het laatste voordeel van een houten eettafel is dat het een natuurlijk materiaal is. Hierdoor geeft het je interieur net iets meer warmte en uitnodiging, waardoor je je meteen thuis voelt als je zit aan de tafel. Dit is vooral het geval als je kiest voor een mooi houtsoort zoals esdoorn of eikenhout, waardoor de tafel er nog mooier uitziet dan andere materialen. Al met al zijn er dus meer dan genoeg voordelen als je kiest voor een houten eettafel. Het is dan ook de moeite waard om hier eens goed over na te denken als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel voor jouw huis. Hopelijk hebben we je hiermee genoeg informatie kunnen geven om de juiste keuze te maken.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten