Vakantie vieren in een vakantiepark

Elk jaar gaan duizenden Nederlands op vakantie naar een vakantiepark in eigen of in het buitenland. Hartstikke leuk om gezellig met het gezin of je vriendengroep erop uit te gaan. De meeste vakantieparken beschikken ook over een zwembad, restaurant, speeltuin voor kinderen, fietsverhuur en nog veel meer. Daarom is een vakantie in een vakantiepark zeer ideaal voor een gezin dat er even op uit wil. 

 

In dit artikel geven we tips mee over wat je allemaal in een vakantiepark kan doen. 

Ga er gezellig op uit

Heerlijk om even een lang weekend er op uit te gaan in Nederland. Om naar een vakantiepark te gaan hoeft het niet per se lente of zomer te zijn. Het is ook fijn om juist in de wat koudere dagen te genieten van een warm en knus vakantiehuisje. Wat dacht je van een weekend naar vakantiepark de Bergvennen. Dit park beschikt over luxe woningen die allemaal stijlvol zijn ingericht. Daarnaast heeft elk huisje ook een eigen terras met een loungeset. Dit park ligt in de natuur en is hierdoor ook geschikt voor gezinnen die graag er op uit gaan in de natuur. 

 

De vakantieparken van Hofparken zijn zeer goed bereikbaar en hebben vele activiteiten in de buurt. Als je een dagje met de kids wil gaan zwemmen kan je terecht bij het naarbijgelegen verzwembad. Het is zelfs mogelijk om een paard te huren en te gaan rijden in de omgeving. Verder zijn er tal van wandel en fietspaden in de buurt en is het ook mogelijk om een fiets te huren. 

 

Als je een vakantiehuisje huurt is het ideaal om ook de buurt te verkennen. Wie weet wat voor leuks er in het kleine dorpje naast het park te zien is. Het leukste is als je op de zaterdagt vroeg op staat en dan lekker de hele dag op pad gaat. 

Spelletjesavond organiseren

Vaak is het een beetje lastig om een activiteit voor in de avond te organiseren. De kinderen zijn moe en misschien jij zelf ook wel want een hele dag op pad kan best vermoeiend zijn. Maar je wil ook weer niet al te vroeg naar bed want dat is best saai en zonde. Een ideale oplossing kan zijn om een spelletjesavond te organiseren. Lekker ouderwets samen met het gezin (zonder televisie of telefoons) spelletjes spelen. Denk hierbij aan Monopoly, Levensweg, Rummikub, Risk of een leuk kaartspel zoals Uno. 

 

Spelletjes spelen brengt het gezin weer dichterbij elkaar ook al lijkt het soms niet als er iemand tussen zit die absoluut niet tegen zijn verlies kan. 

Koken voor het hele gezin

In een vakantiehuis kan vaak gekookt worden. Hoewel de meeste mensen waarschijnlijk liever uit eten gaan kan het ook gezellig zijn om een keer uitgebreid te koken. Probeer eens een nieuw recept uit en kook voor het hele gezin. Wie weet zijn de kinderen ook wel oud genoeg om te helpen met koken. Maak er gewoon een gezellige kookdag en avond van. 

https://www.hofparken.nl/vakantieparken/park-de-bergvennen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten