Veelgestelde vragen over bewindvoering in Vlissingen

VL wonen

Vragen en antwoorden

Er zijn veel vragen te stellen over bewindvoering en er zijn ook evenveel antwoorden te vinden. Wij geven in dit blogartikel antwoord op enkele veelgestelde vragen over bewindvoering in Vlissingen. Eén vraag kunnen we alvast beantwoorden: om de hulp van een bewindvoerder in Rotterdam te krijgen moet u bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter.

Ik heb hoge schulden, hoe kan bewindvoering mij helpen?

Bewindvoering kan u zeker helpen, ook bij problematische schulden is het nog niet te laat. Ten eerste zorgt bewindvoering ervoor dat er een overzicht komt van uw situatie. U krijgt weer een beetje grip op uw leven, omdat uw financiële situatie inzichtelijk wordt gemaakt. Dit wordt onder andere gedaan door het opstellen van een budgetplan.

Ten tweede moeten de schuldeisers zich melden bij de bewindvoerder, alle post komt terecht bij de bewindvoerder. U bent verlost van alle brieven en u hoeft niet meer bang te zijn als de post komt. Bovendien weten de schuldeisers nu dat u bezig bent met het oplossen van uw schulden en dat u geen nieuwe schulden maakt.

Ik heb geen schulden en wil toch onder bewind gesteld worden, kan dat?

Dit kan alleen als er sprake is van psychische of lichamelijke problemen, of als u uw geld op grote schaal verspilt. Een voorbeeld van een situatie zonder schulden is dat iemand door dementie niet meer in staat is zijn of haar eigen financiën waar te nemen. Als er sprake is van deze situatie kan deze persoon onder bewind worden gesteld door de kantonrechter.

Hoeveel leefgeld ontvang ik maandelijks?

Hoeveel leefgeld u ontvangt wordt afgesproken tijdens een gesprek met de bewindvoerder. De hoogte van het leefgeld is afhankelijk van uw inkomen en uw vermogen. Deze afspraken worden vastgelegd in het plan van aanpak. Wanneer u hoge schulden heeft en alleen woont, zal het leefgeld worden vastgesteld op €50,- per week. Woont u samen met uw partner dan wordt het verhoogd naar €60,-, en als u inwonende kinderen heeft zal dit bedrag hoger uitvallen.

https://www.fimar.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten