Trouwringen die zijn gemaakt van bijzondere metalen

Trouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Daarom is het niet zo gek om van deze dag iets speciaals te maken. Daar horen ook bijzondere trouwringen bij. Op het gebied van trouwringen is er meer dan genoeg keuze. Wat soms best wat overweldigend kan zijn. Ben je op zoek naar trouwringen gemaakt van een bijzonder metaal? Dan kun je eens een kijkje nemen op de website van Bijzondere Trouwringen. Daar vind je een ruime collectie trouwringen die gemaakt zijn van prachtige metalen. Zoals; maanwit platina, grijs titanium en diepzwart zirkonium. Maar ook wit- geel- en roodgoud.

Fairgolden trouwring

Wil je graag een gouden trouwring? Maar niet één waar ‘een luchtje’ aan zit? Dan zijn fairtrade trouwringen van Bijzondere Trouwringen een verantwoorde keuze. Deze fairtrade ringen hebben het Fiarmined keurmerk en komen uit Zuid-Amerika. De mijnwerkers hebben voor het winnen van het goud een eerlijke prijs gekregen en hierbij is het milieu niet onnodig belast. Kies je voor een fairgolden ring dan is deze gemaakt van 100% gerecycled goud. Wat betekent dat dit goud al in omloop was. Dit kunnen oude sieraden zijn of goudafval uit de medische of elektronische sector. Het gerecyclede goud wordt alleen bij betrouwbare leverancier ingekocht. Door voor fairtrade goud of fairgold te kiezen, draag je bij aan een eerlijkere en duurzamere wereld.

Platina trouwring

Naast goud is platina ook een prachtig edelmetaal en zeker de moeite waard om te overwegen. Dit metaal heeft een hoge dichtheid wat inhoudt dat deze zwaarder is dan goud. Daarnaast is platina het edelste metaal wat er is en bestaat voor 95% uit platina. De overige 5% bestaat uit koper, wolfraam, palladium en ruthenium. Zoek je een ring die niet snel beschadigd? Door de hoge slijtvastheid van platina is dit metaal zeer geschikt. Platina is daarnaast perfect te combineren met witte diamanten, wat zorgt voor een ring met een grote aantrekkingskracht.

Zirkonium trouwring

Een ander bijzonder metaal is zirkonium. Dit metaal kom je niet zomaar in de natuur tegen, maar wordt verkregen uit het mineraal zirkoon. Dit mineraal kan worden omgezet in zirkonium. Van nature is zirkonium grijs, maar door verhitting wordt het metaal zwart van kleur. Dit is een oxide laag. Na veelvuldig gebruik kan deze laag grijzer worden maar deze zwarte oxide laag kan ook weer opnieuw aangebracht worden. Zoek je een ring die licht in gewicht is dan zit je met een zirkonium ring goed. Zwart zirkonium is uitstekend te combineren met witgoud of roodgoud. Een combinatie vol contrast.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten