Tips voor een ontspannen vrijdagavond

In ons drukke leven kan het gemakkelijk zijn om het belang van quality time te vergeten. Of je nu single bent of een partner hebt, tijd alleen of met je geliefden doorbrengen is cruciaal voor het behoud van je geestelijke gezondheid en welzijn. Daarom geven wij jou tips voor quality time op de vrijdagavond.

1. Bekroonde Ayala champagne

De meermaals bekroonde Ayala champagne is een geweldige manier om te ontspannen en tijd door te brengen met geliefden. Het heeft een zachte, rijke smaak die het perfect maakt voor elke gelegenheid. Van de rosé tot de brut, deze champagne maakt jouw vrijdagavond compleet. Tip: je kunt de Ayala champagne drinken bij het avondeten, maar natuurlijk ook tijdens het afwassen een slokje tussendoor nemen. Zo worden de verplichte klusjes opeens een stuk leuker!

2. Geurkaarsen

Met geurkaarsen creëer je eenvoudig een ontspannen sfeer. Kies een geur die je kalmerend vindt, zoals lavendel of kamille, en steek hem aan voordat je aan je avondroutine begint.

3. Bordspel met het gezin

Bordspellen zijn een geweldige manier om quality time met het gezin door te brengen. Het is ook een goede manier om iedereen van het scherm af te krijgen! Kies een spel dat iedereen leuk vindt. Bijvoorbeeld een coöperatief spel met kleine kinderen of een spel tegen elkaar als jouw pubers graag hun ouders willen verslaan.

4. Wandeling met het gezin

Lees je dit blog in de zomer? Dan wil je helemaal niet ´s avonds binnen zitten. Al kun je natuurlijk ook een bordspel spelen in de achtertuin. Maar er zijn leukere manieren om de zwoele vrijdagavond door te brengen. Bijvoorbeeld door te wandelen met het hele gezin. Tijdens het lopen kun je goed met elkaar praten, maar kinderen kunnen ook vrolijk rennen of huppelen. Daardoor kruipen ze later vanavond een stuk rustiger hun bed in!

5. Warm bad

Er gaat niets boven een warm bad om je te helpen ontspannen na een lange week. Voeg wat verzachtende aromatherapie of enkele druppels lavendelolie toe aan je badkuip voor een extra ontspanningsboost.

6. Weekendplanning maken

Het weekend staat voor de deur en dat is het ideale moment om alle gezinsactiviteiten te plannen. Samen een dagje uit om te ontspannen? Of juist alle kinderen op verschillende tijden naar sport brengen? Wat je plan ook is, werk het op vrijdagavond uit. Dan weet je zaterdagochtend precies wat jou en je partner te doen staat. En heb je geen last minute stress omdat de planningen niet op elkaar aansluiten.

De voordelen van het plannen van je weekend

Je weekend van tevoren plannen heeft een paar voordelen:

  • Je vermijdt stress op het laatste moment als de schema’s niet overeenkomen.

  • Je kunt ´s ochtends vroeg boodschappen doen, want je weet al wie wel/niet mee eet.

  • Je kunt ervoor zorgen dat je activiteiten organiseert die iedereen leuk vindt.

  • Vooruit plannen geeft je iets om naar uit te kijken tijdens de week.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten